Kennisplatform voor Oost Nederland

Cushman & Wakefield neemt DTZ Zadelhoff over

Geplaatst op 16 november 2016
Cushman & Wakefield neemt DTZ Zadelhoff over

Cushman & Wakefield, wereldwijd marktleider in commercieel vastgoedadvies, maakt vandaag bekend het volledige eigendom van de Nederlandse vastgoedorganisatie DTZ Zadelhoff te hebben verworven. Dit maakt Cushman & Wakefield ook in Nederland marktleider in dienstverlening in commercieel vastgoed. DTZ Zadelhoff maakt nu deel uit van de Cushman & Wakefield groep. De acquisitie volgt op de wereldwijde fusie van Cushman & Wakefield en DTZ in september 2015.

Jeroen Lokerse krijgt als Head of the Netherlands de leiding over de Nederlandse organisatie. Jeroen de Bruijn, nu bestuursvoorzitter van DTZ Zadelhoff, gaat als Head of Integration Netherlands leiding geven aan de integratie van beide organisaties. Het managementteam van de samengevoegde organisaties in Nederland wordt binnenkort bekendgemaakt.

De samengevoegde organisatie telt circa 575 medewerkers die werken voor banken, institutionele en particuliere beleggers, ontwikkelaars en gebruikers van commercieel vastgoed.

Jeroen Lokerse, Head of Cushman & Wakefield Netherlands, zegt: “Vandaag is een belangrijke dag voor ons bedrijf én voor de vastgoedsector. Een acquisitie van deze omvang is in Nederland ongekend en onderdeel zijn van deze verandering creëert unieke kansen voor onze mensen en voor onze klanten. We kunnen nu een nog breder pakket aan hoogwaardige diensten bieden in alle sectoren van de markt. Zowel lokaal, regionaal als wereldwijd. Als vertegenwoordiger van dit door mensen gedreven bedrijf heet ik onze nieuwe collega´s dan ook van harte welkom. Alleen waren we goed, samen zijn we nog beter. En ik verheug me op de mooie resultaten die we voor onze klanten gaan realiseren.”

DTZ Zadelhoff werkte in een partnerstructuur met 14 partners waarvan 13 deelnemen via juridische entiteiten met beperkte aansprakelijkheid. Elf van de partners worden medewerkers van Cushman & Wakefield. Twee partners, Frans van Hoeken en Loek van der Kroft, zullen hun carrière buiten de organisatie voortzetten.

Jeroen de Bruijn, Head of Integration Netherlands van Cushman & Wakefield, zegt: Deze overname is fantastisch nieuws voor onze klanten én voor onze mensen. Door de sterke regionale positie en de bestaande klantrelaties van DTZ Zadelhoff te combineren met het sterke netwerk van internationale beleggers en gebruikers van Cushman & Wakefield, transformeren we de markt voor commercieel vastgoed in Nederland. Deze overname is een bewijs van het succes van onze mensen en het vertrouwen van onze klanten. Onze eerste prioriteit is nu een soepele integratie van de twee bedrijven met maximaal voordeel voor onze klanten en nieuwe kansen voor onze teams.”

John Forrester, Chief Executive EMEA van Cushman & Wakefield: Deze acquisitie ligt volledig in lijn met onze strategie om de omvang en prestaties van onze toch al substantiële EMEA-activiteiten verder te vergroten. Ook onderstrepen we hiermee het aanhoudend vertrouwen dat wij hebben in de Nederlandse vastgoedmarkten. Ik ben dan ook enorm blij dat we de ambitie om ook in Nederland onbetwist marktleider te worden hebben gerealiseerd.”

In EMEA telt Cushman & Wakefield 5.000 medewerkers verspreid over 40 landen. Het bedrijf is toonaangevend dienstverlener voor commercieel vastgoed in alle grote Europese economieën. In Nederland is de organisatie de grootste internationale vastgoedadviseur met een leidende positie op zowel de beleggers- als de gebruikersmarkt in alle sectoren van de commercieel vastgoedmarkt. De organisatie is actief voor negen van de Top 20 Forbes-ranglijst van wereldwijde merken, 82% van de vijftig belangrijkste internationale beleggers alsook voor projectontwikkelaars, banken en bouwers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: