Kennisplatform voor Oost Nederland

Cycloon bezorgt boodschappen Jumbo Nagelmaeker

Geplaatst op 23 september 2020
Cycloon bezorgt boodschappen Jumbo Nagelmaeker

Cycloon Post & Fietskoeriers is een samenwerking aangegaan met Jumbo Nagelmaeker in de Zwolse wijk Stadshagen. Sinds april was er een pilot. Deze bleek succesvol en daarom worden de boodschappen van Jumbo Nagelmaeker nu per fiets in de wijk bezorgd.

Voordelen van de samenwerking zijn dat de boodschappen sneller worden bezorgd, ze emissievrij tot aan de voordeur worden gebracht én dat er in de wijk minder autoverkeer is. Het draagt bij aan het Zwolse beleid om fietsen in Zwolle veiliger, comfortabeler en sneller te maken. Ook vinden veel consumenten een fitte fietskoerier aan de deur een leuke ervaring.

Cycloon heeft een kleine fietskoerierslocatie geopend bij Jumbo Nagelmaeker zodat andere winkeliers in het winkelcentrum binnenkort ook hun pakketten door de fietskoeriers van Cycloon kunnen laten bezorgen.

Samenwerking

“Er is veel vraag naar het thuisbezorgen van boodschappen wat betekent dat er veel potentie is voor zowel supermarkten als fietskoerierbedrijven. Omdat wij dit op de fiets doen hebben wij een unieke, duurzame werkwijze”, aldus Marco Eerkes, bedrijfsleider van Cycloon Fietskoeriers in Zwolle. Ook de eigenaren Jeroen en Marina Nagelmaeker van de Jumbo in Stadshagen zijn erg te spreken over de samenwerking: “Juist door het samen te doen zijn we in staat om voor beide bedrijven een win-winsituatie te realiseren. Na het bezorgen van de boodschappen, brengt Cycloon zijn pakketjes weg vanaf de locatie in het winkelcentrum. Daarnaast besparen wij op het inzetten van extra bezorgbussen en dat is goed voor het milieu en de bedrijfsvoering.”

Toekomst

Cycloon heeft landelijke dekking, maar doet boodschappenbezorging op dit moment nog enkel in Zwolle. Er komen inmiddels meerdere aanvragen binnen van andere supermarkten. Deze worden per aanvraag beoordeeld. Er is ook een maximale belastbaarheid, zowel qua gewicht als grootte, wat Cycloon kan meenemen op een fiets. Op dit moment worden er ontwikkelingen doorgevoerd om nog meer mee te kunnen nemen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: