Kennisplatform voor Oost Nederland

Cycloon Post bestaat 5 jaar

Geplaatst op 24 mei 2017
Cycloon Post bestaat 5 jaar

Cycloon Post bestaat 5 jaar. In mei 2012 neemt Cycloon Post & Fietskoeriers de postafdeling van sociale werkplaats Wezo in Zwolle over. Vijf jaar later telt Cycloon bijna 800 collega’s, 21 postvestigingen en zijn postvestiging 22 (Almere) en 23 (Beverwijk/Heemskerk) in aantocht.

Het begint allemaal op het moment dat eigenaar Eddy te Rietstap een vraag vanuit Wezo krijgt. Of Eddy de processen op hun postafdeling eens kritisch wil bekijken. Hij ziet dat de werkwijze van de fietskoeriers – daar heeft hij al jaren ervaring mee – prima kan werken voor de postbezorging. Een samenwerking ontstaat en niet veel later neemt Cycloon de postafdeling over.

Principes gevat in methodiek
‘Eerst proberen en lukt het niet, dan gaan we kijken wat wel kan‘ en ‘Samen uit samen thuis’ zijn bijvoorbeeld twee principes voor de fietskoeriers die later ook succesvol blijken bij de postbezorging. In de afgelopen jaren is deze werkwijze in een eigen methodiek gevat en krijgt het de naam Cycloon Mensontwikkeling.

Liefde voor fiets, maar mensontwikkeling is belangrijker
Een succesvolle methodiek gezien de groei van het aantal vestigingen en gezien de ontwikkeling van de medewerkers. Cycloon telt inmiddels zo’n 800 medewerkers waarvan 65,9 procent een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. “Cycloon is ontstaan uit liefde voor het fietsen”, kijkt Eddy terug. “Maar dankzij de ontwikkeling van alle collega’s kan Cycloon groeien. Die mensontwikkeling is het belangrijkst, hoe leuk we de fiets ook vinden.”

Wat brengt de toekomst?
“Groeien is geen must, maar we willen wel impact”, vertelt algemeen directeur Marieke Snoek. Zij werd in 2012 mede-eigenaar. “Onze methodiek werkt en daar kunnen we heel veel mensen een plezierige werkdag mee bezorgen en ondertussen maken we ook nog eens heel veel klanten blij.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: