Kennisplatform voor Oost Nederland

Cycloon Post & Fietskoeriers bestaat 15 jaar

Geplaatst op 6 oktober 2017
Cycloon Post & Fietskoeriers bestaat 15 jaar

Cycloon Post & Fietskoeriers bestaat 15 jaar en daarom zetten ze zaterdag 14 oktober de deuren open voor het publiek. In een flink aantal post- en fietskoeriervestigingen staat de koffie en thee klaar en vertellen medewerkers graag waar Cycloon voor staat en wat ze doen. Iedereen is welkom tussen 15:00 en 17:00 uur op de postvestiging aan Floresstraat 9 en de Fietskoeriersvestiging aan Floresstraat 17B in Zwolle.

Door de jaren heen is Cycloon steeds zichtbaarder geworden in het straatbeeld. Dagelijks bezorgt een peloton van bijna 900 fietskoeriers en postbezorgers in meer dan 23 steden en dorpen post en pakketten. Daar zijn ze trots op en dat willen ze graag laten zien.

Explosieve groei
Eddy te Rietstap fietste op 14 oktober 2002 naar de Kamer van Koophandel met het idee een fietskoerierbedrijf te starten. Hard gaan, strakke lijnen door de stad fietsen en klanten blij maken was zijn uitgangspunt. Met de komst van de postafdeling van een sociale werkvoorziening in 2012 kwam de sociale impact. Vertrouwen geven, uitdaging bieden en verantwoordelijkheid geven maakt trots. Dat had Eddy al geleerd met zijn team van fietskoeriers en het bleek ook zeer goed te werken bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een explosieve stijging van het aantal collega’s en vestigingen kwam na de start van de eerste postvestiging vijf jaar geleden.

Continuïteit waarborgen en impact creëren kan samen
Cycloon doet alles op de fiets en denkt vanuit de fiets. Het fundament van Cycloon bestaat uit die duurzame gedachte. Zo’n 70 procent van de werknemers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Het maakt Cycloon een Social Enterprise. Cycloon heeft een eigen manier van werken ontwikkeld. Het heet Cycloon Mens & Ontwikkeling en werpt dagelijks vruchten af. De kwaliteitscijfers zijn bovengemiddeld, het plezier onder medewerkers is groot en samen geloven de medewerkers bij Cycloon dat ze de logistieke wereld mooier kunnen maken. Met deze duurzame en sociale manier van ondernemen hebben ze bewezen dat je continuïteit kunt waarborgen én impact kunt creëren.

Het doel is helder
Het smaakt naar meer. Cycloon wil meer impact, dus willen ze groeien. Daarnaast willen ze hun kennis van sociaal ondernemen delen. Want samen ondernemen, daar begint het. Of dat nu met een collega, concurrent, klant of partner is. Tot slot is er nog een duurzaam doel; Alle busjes op fossiele brandstoffen de stad uit en fietsen erin.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs en ervaar hoe Cycloon te werk gaat en waar Cycloon voor staat. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en zijn er een paar leuke fietsparcoursen uitgezet. Een hapje en een drankje staat klaar, vooraf aanmelden hoeft niet. Voorkeur is dat u op de fiets komt. Maar dat is logisch natuurlijk!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: