Kennisplatform voor Oost Nederland

Dachser blijft investeren in opleiden

Geplaatst op 6 oktober 2020
Dachser

Ondanks de coronacrisis zijn bijna 630 stagiairs en studenten begonnen bij Dachser in Duitsland. In Nederland startten dit jaar 45 stagiairs en studenten.

In dit opleidingsjaar begonnen 600 stagiairs en 25 studenten in Duitsland hun stage of opleiding bij Dachser. De logistieke dienstverlener geeft daarmee een bewust signaal af in onzekere tijden: investeren in mensen, die naast het geïntegreerde netwerk van Dachser, ook de wereldwijde supply chain draaiende houden.

Bijzonder populair dit jaar zijn de bedrijfsstages in de expeditie, (inter)nationale forwarding en de opleiding tot loodsmedewerker. “Wij zien het opleiden van studenten als een lange termijn investering. Daarom blijven we ons focussen op het scholen en kwalificeren van de volgende generatie logistieke medewerkers”, zegt Bernhard Simon, CEO van Dachser. Ondanks de coronacrisis nemen we nog steeds stagiairs en studenten aan, omdat het hebben van een sterk team van gemotiveerde en bekwame medewerkers onze hoogste prioriteit is”.

Dachser heeft momenteel in totaal ongeveer 1.800 toekomstige logistieke experts die in opleiding zijn of een opleiding afronden. Als wereldwijde speler stoomt het familiebedrijf de volgende generatie medewerkers klaar voor het werken in de internationale logistiek en biedt het hen carrièreperspectieven in een toekomstbestendige industrie die bestand is tegen crisissen.

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan DACHSER

DACHSER is al jaren een door het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. SBB heeft vanwege de coronacrisis het actieplan ‘Stages en Leerbanen’ en de bijbehorende campagne SBB Helpt gelanceerd, omdat er extra druk is ontstaan op de beschikbaarheid van leerplekken. Bij Dachser zijn tijdens de coronacrisis alle stagiaires in dienst gebleven. Op woensdag 1 juli bracht Koning Willem-Alexander daarom een werkbezoek aan logistiek dienstverlener Dachser in Waddinxveen. De koning liet zich informeren over SBB’s actieplan en ging daarvoor de dialoog aan met studenten en stagebegeleiders over hun ervaringen met de stageplekken bij DACHSER.

‘’Onze medewerkers zijn en blijven onze grootste kracht’’, zegt Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux. ‘’Het maakt daarbij niet uit of diegene vast in dienst is, stagiair is, of bijvoorbeeld een BBL-opleiding volgt: Dachser wordt gekenmerkt door de sterke band tussen de werknemers, net als in een familie. We zijn een echt leerbedrijf waar stagiairs volledig opgenomen worden in het team en direct in de praktijk aan de slag kunnen.’’ In de verkiezing beste leerbedrijf werd DACHSER in 2018 én 2019 uitgeroepen tot sectorwinnaar in de provincie Zuid-Holland. Dit jaar startten 45 stagiairs en studenten verspreid over de vier vestigingen in Nederland, vijf meer dan vorig jaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: