Kennisplatform voor Oost Nederland

Dag van de Bouw bij project Geertruiden in Deventer

Geplaatst op 16 juni 2023
Dag van de Bouw bij project Geertruiden in Deventer

Op zaterdag 17 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de bouwdoeken nemen bij het project Geertruiden aan de H.J. P.h. Fesevurstraat in Deventer. Doorgaans is de bouwplaats van niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023 is deze van 10.00 tot 14.00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer heeft een rijke historie. Al in 1472 vestigde het Sint Geertruiden Gasthuis zich in Deventer. Rond 1800 werd het steeds vaker een ziekenhuis genoemd. In 1940 verhuisden ze naar een nieuw pand aan de Fesevurstraat. Een deel van het voormalige ziekenhuis is tegenwoordig een monumentaal pand en ademt nog steeds de sfeer van toen. Tijdens de transformatie van het pand blijven de glas in lood ramen en de poort waar vroeger de ambulances onderdoor reden naar het binnenterrein intact. In totaal worden er 82 woningen en 830m2 commerciële ruimte gerealiseerd.

De transformatie van het voormalige Sint Geertruiden Ziekenhuis maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling wat plan G wordt genoemd. De ‘G’ staat voor Geertruiden, als verwijzing naar het voormalige ziekenhuis. Tegelijkertijd staat de ‘G’ ook voor groen, gezellig, gelukkig en gezond. De woningen staan op een centrale plek in Deventer, dichtbij alle voorzieningen.

Midden in de maatschappij

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Bij het project Geertruiden NXT krijgen bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het voormalige ziekenhuis. Er hangen impressies om een beeld te geven over de bouwplannen en met een virtual reality bril kan men de toekomstige woningen bekijken. Speciaal voor de kinderen zijn er leuke activiteiten bedacht.

Kristian Makkinga, directeur Koopmans Ontwikkeling: “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 17 juni. Van dichtbij kun je nu zien wat er allemaal op de bouwplaats gebeurt. Ik nodig iedereen uit om de wereld achter de bouwdoeken te komen ontdekken. We beantwoorden graag alle vragen die mensen hebben. Het wordt een leuke dag voor jong en oud!”

De Dag van de Bouw

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Het jaarlijkse evenement wordt in 2023 voor de zestiende keer georganiseerd op zaterdag 17 juni. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: