Kennisplatform voor Oost Nederland

Dasko behaalt tweede Lean & Green-onderscheiding na versterking van CO2-monitoring

Geplaatst op 30 juni 2023
Dasko behaalt tweede Lean & Green-onderscheiding na versterking van CO2-monitoring

In 2015 ontving Dasko zijn eerste Lean & Green-onderscheiding, maar de monitoring van CO2-prestaties raakte vervolgens op de achtergrond. Begin 2022 is dit weer actief opgepakt om te evalueren hoe we in 2021 hebben gepresteerd ten opzichte van andere vervoerders in dezelfde branche. Dit heeft nu geleid tot het behalen van de tweede Lean & Green-onderscheiding, waar we ontzettend blij mee zijn!

Het behalen van de tweede Lean & Green-onderscheiding bracht ook uitdagingen met zich mee. Het was lastig om de juiste volumes en vervoerde gewichten in kaart te brengen en aantoonbaar te maken. Soms was deze informatie niet direct beschikbaar in de gegevens die klanten deelden. In de winkeldistributie ontvingen we bijvoorbeeld een weekplan met de geplande ritten, maar het exacte vervoerde gewicht werd pas definitief bekend nadat de chauffeur de lading had gescand en in de oplegger had geladen.

Lean & Green Europe is het leidende Europese programma voor duurzame logistiek. Duurzaamheid en innovatie hebben altijd een hoge prioriteit gehad bij Dasko en worden ondersteund door onze belangrijkste klanten. De winkeldistributietak waarin we actief zijn, speelt een grote rol in het bevorderen van duurzaamheid. Zo maken we al jaren gebruik van LZV-combinaties en LNG-trucks, en destijds hebben we al opleggers met koelmotoren ingezet die koelen op basis van remenergie en zonnepanelen.

Recentelijk heeft Dasko vier volledig elektrisch aangedreven koelopleggers in gebruik genomen. Daarnaast zijn we bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een laadinfrastructuur, zodat we in de toekomst home delivery-vans en elektrische trucks kunnen opladen. Het gebruik van zonnepanelen is van essentieel belang om aan de extra energiebehoefte te voldoen. De werkzaamheden hiervoor zullen eind dit jaar van start gaan.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: