Kennisplatform voor Oost Nederland

Data- en telecommunicatie: goed en veilig geregeld

Geplaatst op 6 augustus 2018

Met name bij mkb-bedrijven is het nog wel eens de vraag of van alle soft- en hardwaretoepassingen die worden gebruikt wel de beste versie draait. Want heeft iedere medewerker wel de laatste update gedraaid van zijn software? En hoe is de beveiliging überhaupt geregeld? Gelukkig is er AtlantisData Telecommunicatie uit Heerde, dat dit soort zaken juist voor mkb’ers optimaal regelt.

“Wij maken daarbij gebruik van de bewezen kwaliteit van het Finse F-Secure”, vertelt Andrew van der Haar, die samen met Daniël Lansink AtlantisData runt. “Die A en D zijn óók een verwijzing naar onze voornamen”, lacht Andrew.

Veiligheid
Maar daarover spreken we hem niet. Het gaat om veiligheid. “We leveren allerlei zaken omtrent bereikbaarheid bij onze klanten: mobiele telefonie, VoIP, vaste telefonie, glasvezel- en ADSL-toepassingen. We kregen steeds meer vraag naar de security en zijn ons daarin gaan verdiepen. Alle resultaten van testen kwamen uit bij de producten van F-Secure en daar werken we nu mee. We installeren ze op de verschillende devices van onze klanten – pc’s, laptops, mobiele telefoons en tablets, bijvoorbeeld.”

Updates installeren!
“Vervolgens draaien die apps op de achtergrond. Pas als er iets mis is, bijvoorbeeld als een medewerker niet de juiste updates van Windows of Android heeft geïnstalleerd, krijgen ze een seintje. Als vervolgens die update toch wordt geïnstalleerd, is er niets aan de hand en kan de medewerker gewoon doorwerken. Maar als hij na een aantal waarschuwingen geen actie onderneemt, gaat de device bijvoorbeeld op slot. Dat is allemaal centraal in te stellen en aan te sturen.”

Meedenken
“Natuurlijk maken we daarover afspraken met onze klanten. Die vinden het alleen maar prettig als we met ze meedenken. IT wordt toch vaak gezien als een hinderlijke sta-in-de-weg, in plaats van een geweldig hulpmiddel. Het moet vooral draaien, en als het dat niet doet, dan komt het IT-bedrijf waar de onderneming mee samenwerkt in actie. Met dit F-Secure-systeem is dat anders; dat werkt proactief. En zo weet de ondernemer zeker dat zijn medewerkers met de juiste softwareversies werken, wel zo veilig.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: