Kennisplatform voor Oost Nederland

Dataverbindingprovider NDIX introduceert dedicated privé-dataverbinding met een snelheid van 100Gbit per seconde

Geplaatst op 1 juni 2023
Dataverbindingprovider NDIX introduceert dedicated privé-dataverbinding met een snelheid van 100Gbit per seconde

NDIX, de leverancier van glasvezelconnectiviteit uit Enschede, lanceert een supersnel en volledig veilig en privé datanetwerk, met een snelheid van 100 Gbit/s. Met haar eigen geavanceerde technologie en ultramoderne infrastructuur biedt NDIX veilige connectiviteit voor bedrijven en datacenters, geschikt voor internet, dataverbindingen en privénetwerken.

De nieuwe verbinding van NDIX is veiliger dan een VPN-netwerk en nu binnen handbereik voor bedrijven en datacenters die de volgende stap willen zetten naar supersnelle en veilige connectiviteit.

Dekking in Nederland en verbinding naar Frankfurt

NDIX is trots op de voortdurende ontwikkelingen en het vermogen om nu op grote schaal snelle verbindingen te leveren, zowel binnen Nederland als richting het prominente internetknooppunt in Frankfurt.

Met de geavanceerde infrastructuur van NDIX kunnen indrukwekkende snelheden worden bereikt, variërend van 100 Gbit/s tot maar liefst 400 Gbit/s. “Wij zijn ervan overtuigd dat we de beste private datanetwerken bieden die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland.

Daarnaast blijven we ons inzetten om onze technologie en diensten te verbeteren,” aldus Peter Lenten, Commercial Director bij NDIX. “Dit stelt bedrijven in staat om te profiteren van razendsnelle connectiviteit en moeiteloos mee te groeien met de toenemende vraag naar bandbreedte en de behoeften van de digitale wereld”.

Met NDIX kunnen organisaties vertrouwen op een betrouwbare en toekomstbestendige netwerkinfrastructuur die klaar is voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Peter Lenten (Commercial Director, NDIX) en Larik-Jan Verschuren-Parchomov (CTO, Fundaments) zetten de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst waarmee Fundaments als eerste gebruik gaat maken van de 100 Gbit/s verbinding. 

36 beschikbare slots

NDIX biedt nu de mogelijkheid van 100 Gbit/s tot 400 Gbit/s dataconnectiviteit met geavanceerde technologie en ultramoderne infrastructuur. Er is op het moment gelimiteerde beschikbaarheid, maar in Q4 2023 komt er een uitbreiding met een extra locatie.

Non-overbooked network

Altijd gegarandeerd en zorgeloos kunnen verbinden; dat is 100Gbit/s van NDIX. NDIX maakt gebruik van eigen volledig gesloten dataverbindingen. Ook is het netwerk non overbooked en volledig privé, waardoor de klant te allen tijde gebruik kan maken van een eigen, persoonlijke verbinding. Zowel WDM en MPLS kunnen hierbij geleverd worden.

Partners onder de indruk over verbinding

Tijdens ons event in Hengelo hebben we de 100 Gbit/s dataverbinding geïntroduceerd aan een honderdtal partners uit Nederland en Duitsland. Partners die al samenwerken met NDIX zijn onder de indruk van de mogelijkheden van de infrastructuur.

Zelfs snelheden tot 400Gbit/s worden al volop gebruikt door NDIX. De infrastructuur wordt ook hiervoor al klaargestoomd. Thomas van de Lagemaat, Operations Director van NDIX, zegt hierover: “We denken uiteraard al aan de Tbit/s. Hiervoor zijn de investeringen natuurlijk fors en de vraag in de markt zeer beperkt, maar over een paar jaar zal dit de standaard zijn”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: