Kennisplatform voor Oost Nederland

De aktetas helemaal terug van weggeweest voor naar kantoor

Geplaatst op 14 juni 2023

Waar een aktetas tot jaren geleden vaak werd geassocieerd met advocaten, rechters en ook doktoren, zien we dat steeds meer mensen kiezen voor deze tas. Vooral omdat ze een stuk minder formeel zijn geworden en er dus een ruimte keuze is. Dit maakt dat deze tassen een stuk laagdrempeliger zijn geworden en je dus ook als bijvoorbeeld administratief medewerker een dergelijke tas mee kunt nemen naar kantoor. Ben jij op zoek naar een geschikte tas, maar ben je nog niet helemaal overtuigd dat een aktetas een perfecte tas is voor naar kantoor, dan is het lezen van deze voordelen zeker een aanrader. Niet alleen vanuit praktisch oogpunt, maar ook als we kijken naar de uitstraling die deze tas je geeft.

Professionele uitstraling

Wanneer je een bepaalde functie bekleed, dan hoort hier ook een bepaalde uitstraling bij. Zo is het als accountant geen gezicht om met een paar sneakers naar je klant te gaan om daar vervolgens een audit te doen aangaande de jaarcijfers. Een net pak met bijpassende schoenen is dan wel op z’n plaats. Om het dan helemaal compleet te maken, is een aktetas een absolute aanrader. Je kunt je wel voorstellen dat het een heel ander gezicht is wanneer je keurig in pak met een aktetas verschijnt, dan wanneer je kiest voor een rugzak. Uiteraard ook niets mis mee, maar niet bepaald op z’n plek als je het ons vraagt. Voor vrouwen kun je daarentegen wel kiezen voor een handtas, mits deze ook een formele look heeft. Een rieten tas die je normaal meeneemt naar het strand, is voor deze setting misschien niet helemaal geschikt.

Ideaal voor je spullen

De kans dat je iedere dag de nodige spullen van en naar je werk meeneemt, die is vrij groot. Vooral nu het thuiswerken bij veel bedrijven een vast onderdeel is van de week, is het handig om een tas te hebben waar je alles in kunt doen. Kies je voor een aktetas, dan heb je vaak verschillende vakken voor zowel je papieren, als je laptop en eventueel nog wat kleinere vakken voor andere zaken. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je spullen iedere keer mee te nemen. Je kunt je wel voorstellen dat het niet bepaald professioneel oogt op het moment dat je met een stapel papieren onder de arm naar je werk loopt.

Multifunctioneel

Wanneer je kiest voor een aktetas, dan is het logisch dat je deze het grootste deel van de tijd gebruikt voor je werk. Toch is het wel verstandig om te kijken naar een tas die voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een laptoptas, maar ook voor wanneer je op vakantie gaat. Handig is wel om dan te kiezen voor een tas met schouderband, zodat je deze niet continu in de hand hoeft te houden. Nu is deze tas niet bij uitstek geschikt voor een dagje weg, aangezien je dan beter kunt kiezen voor een rugzak, zodat je beide handen vrij hebt, maar is het wel iets om over na te denken.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: