Kennisplatform voor Oost Nederland

De meest energie-efficiënte adsorptie luchtdroger

Geplaatst op 12 juli 2021
Energiezuinige adsorptie luchtdroger

De nieuwe en verbeterde adsorptie luchtdroger bevat nu een ingebouwde warmtewisselaar om het stroomverbruik drastisch te verminderen. Door overtollige warmte uit de regeneratielucht te hergebruiken, wordt het elektrische verwarmingsvermogen met maar liefst 20% verminderd. Dit is de meest energie-efficiënte standalone adsorptie luchtdroger die CTS BeNeLux verdeelt en Cotes ooit heeft gemaakt, wat betekent dat Cotes zijn missie waarmaakt – om de meest duurzame droge luchtoplossingen voor u, uw bedrijf en het milieu te leveren.

Het is belangrijk om de juiste drogeluchtstrategie vast te stellen voor u, uw bedrijf en voor het milieu. Afhankelijk van uw behoeften kunt u een van onze verschillende droge-luchtoplossingen overwegen. Cotes heeft een reeks adsorptie luchtdrogers om uit te kiezen en vanaf vandaag heeft de populaire serie een upgrade gekregen, waardoor het een innovatievere, elegantere en veelzijdigere luchtontvochtiger is, met vochtverwijderingscapaciteiten van 7-19 kg per uur bij een droge lucht hoeveelheid tussen 1.000 en 4.000m³ per uur en 20% vermindering van het energieverbruik.

Waarom de meest energiezuinige adsorptie luchtdroger?

Om de nieuwe energiebesparende upgrade in Jip en Janneketaal te plaatsen, als je de nieuwe luchtdroger vergelijkt met de oude versie, is dezelfde hoeveelheid elektrische verwarming (kW) geïnstalleerd. In zowel oude als nieuwe lucht drogers willen we de geregenereerde lucht verwarmen tot ca. 120°C ongeacht de temperatuur van de lucht (het werkelijke aantal is een ca. geregenereerde luchttemperatuur van +100°C).

Maar de nieuwe luchtdroger heeft een warmtewisselaar die de binnenkomende geregenereerde lucht voorverwarmt met behulp van warmte uit de uitgaande geregenereerde lucht. Dit betekent dat we niet zoveel hoeven te verwarmen als voorheen, wat resulteert in minder stroomverbruik. Dus de kW die de warmtewisselaar overbrengt, kan direct worden bespaard op het energieverbruik voor de elektrische verwarming.

Met andere woorden, als de oude luchtdroger eerder 10kW nodig had en de nieuwe C65 warmtewisselaar 2kW overdraagt, dan heb je slechts 8kW nodig wat gelijk staat aan 20% aan bespaarde energie.

Wat is er nieuw?

Van buitenaf ziet de nieuwe luchtdroger er vrijwel hetzelfde uit als de oude versie, slanke roestvrijstalen kast met aanraakscherm en handmatige schakelaar, maar met de filters aan de buitenkant van de kast. Aan de binnenkant biedt de verbeterde luchtdroger echter wat u zou verwachten van een Cotes-luchtontvochtiger en nog veel meer:

 • Nauwkeurige, softwaregestuurde monitoring en controle
 • Uitzonderlijk laag  energieverbruik
 • Geluidsarme werking
 • Betere bewaking van service-intervallen  
 • Gestandaardiseerde verwarmings- en koelmodules  
 • Uitzonderlijke bouwkwaliteit  
 • Voldoet aan ErP-richtlijn  2015

8 redenen waarom je de luchtdroger moet overwegen!

 1. Kosteneffectiever beheer van de luchtvochtigheid
 2. Nauwkeurige controle van alle aspecten van inkomende en uitgaande luchtstroom
 3. Lage bedrijfskosten
 4. Lange levensduur en lage onderhouds-/reparatiekosten
 5. Eenvoudig en snel onderhoud
 6. Gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden
 7. Kan zelfs op goed zichtbare openbare plaatsen worden geplaatst
 8. Eenvoudig te installeren in kleine ruimtes en drukke locaties

Waar de luchtdroger te gebruiken?

Het nieuwe assortiment is een betrouwbare en robuuste allround adsorptiedrogerconfiguratie die zojuist enkele grote upgrades heeft ontvangen.

De luchtdroger functioneert zeer goed in veel verschillende omgevingen en industrieën en is goedgekeurd om te worden gebruikt in faciliteiten met hoge hygiëne-eisen, waardoor het compatibel is met [maar niet exclusief]:

 • Verwerking van de voedingsmiddelenindustrie
 • Farmaceutische productie
 • Vriesfaciliteiten
 • waterleiding
 • Kortom, elke binnenruimte die vochtproblemen ondervindt

Met zijn modulaire constructie biedt de adsorptie luchtdroger een hoge flexibiliteit, wat de reden is voor zijn compatibiliteit in een reeks industrieën.

Meer weten?

CTS BeNeLux heeft sinds 2004 het dealer schap met Cotes voor het distribueren van adsorptie luchtdrogers in de Benelux.

Met de hedendaagse weersveranderingen geeft vocht steeds meer overlast. Duurzaamheid wordt verwacht…. Om meer grip te krijgen op de luchtvochtigheid in silo’s, pompenruimten of industriële koel- vriesruimte heeft CTS Benelux samen met Cotes jarenlange ervaring in de lucht droog techniek en geeft de juiste adviezen om een overwogen stap te kunnen zetten tegen condensatie, klontering, bacteriën en rottingsprocessen. De ruime keuze aan speciaal ontwikkelde luchtdrogers zorgen voor een adequate oplossing bij de bron.

Benieuwd welke luchtdroger de problemen oplost? Neem dan contact op voor een gesprek op maat: sales@ctsbenelux.com een beller is sneller, bel met +32 53 848 760 en wordt door verbonden met een expert in de BeNeLux of neem een kijkje op onze website www.ctsbenelux.com.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: