Kennisplatform voor Oost Nederland

De mooiste hardlooproutes van Oost Nederland

Geplaatst op 21 juni 2023

Oost Nederland is een prachtig gebied voor hardlopers die willen genieten van schilderachtige landschappen, rustige paden en een vleugje natuur. Met zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en sfeervolle plattelandswegen biedt het oosten van Nederland talloze mogelijkheden voor hardlopers van alle niveaus. Of je nu een fanatieke hardloper bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen jog, er zijn verschillende adembenemende routes die je kunt verkennen. Omdat er zo ontzettend veel verschillende routes zijn, hebben we ons beperkt tot een selectie van een 4-tal routes. Uiteraard zijn er nog zoveel meer, maar wij vonden deze 4 toch echt de mooiste. Dus ben jij op zoek naar wat inspiratie voor je volgende hardlooptraining in je korte sportlegging, dan ben je hier aan het juiste adres.

De Posbank route (Veluwezoom)

De Veluwezoom is een natuurgebied met uitgestrekte bossen en heidevelden. De Posbank route is een favoriete route onder hardlopers vanwege de adembenemende uitzichten en de uitdagende terreinen. Het ‘parcours’ strekt zich uit over heuvelachtige paden en biedt een mix van verharde en onverharde wegen. Tijdens het hardlopen op deze route zul je beloond worden met panoramische uitzichten over de Posbank, een van de hoogste punten van de Veluwezoom. Dus waar wacht je nog op, trek je sport legging en paar hardloopschoenen aan en ga!

Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug biedt een geweldige ervaring in een prachtig heuvelachtig landschap. Dit natuurgebied kenmerkt zich door uitgestrekte heidevelden, bossen en stuwwallen. De route loopt over kronkelende paden en biedt verschillende hoogteverschillen, waardoor het een uitdagende maar lonende route is voor hardlopers. Onderweg kun je genieten van de rust en stilte van de natuur en misschien zelfs een glimp opvangen van de schaapskudde die in dit gebied graast.

Twentse landgoederen

De Twentse landgoederenroute is een prachtige route die je meeneemt door het groene landschap van Twente, met zijn landgoederen, bossen en pittoreske dorpen. Deze route biedt een mix van verharde en onverharde paden, waardoor je kunt genieten van afwisselende omstandigheden. Tijdens het hardlopen passeer je imposante landhuizen, sierlijke tuinen en kronkelende beekjes. De rust en schoonheid van deze landgoederen zorgen voor een unieke hardloopervaring.

Hoge Veluwe Hardlooproute

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt niet alleen prachtige fiets- en wandelpaden, maar ook speciaal aangelegde hardlooproutes. Deze routes variëren in afstand en moeilijkheidsgraad, zodat zowel beginnende als ervaren hardlopers aan hun trekken komen. Terwijl je door dit uitgestrekte natuurgebied rent, kom je langs uitgestrekte bossen, open heidevelden en misschien zelfs wat wilde dieren. Het park biedt ook faciliteiten zoals kleedkamers en douches, zodat je na je run kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke pracht om je heen.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er in dit gebied tal van mooie hardloop- en wandelroutes te vinden. belangrijk is vooral dat je kritisch kijkt naar wat bij jouw huidige conditie past en of de route aansluit op hetgeen wat je qua doelen voor ogen hebt. Stel dat je wilt trainen voor een marathon, dan is de Hoge Veluwe qua afstand hiervoor het meest geschikt.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: