Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Ineke Nijen Es (Ondernemersacademie Oost)

Geplaatst op 6 september 2021
De week van Ineke Nijen Es (Ondernemersacademie Oost)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Vandaag duiken we in de week van Ineke Nijen Es, directeur/eigenaar van Ondernemersacademie Oost B.V. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Ieder leiderschaps- en/of organisatievraagstuk is uniek. Dit vraagt dus een maatwerkaanpak en start altijd met een gesprek over wat je nodig hebt. Van daaruit adviseren wij over het programma, de aanpak en welke coach met specifieke expertise kan helpen. Het programma heeft altijd drie stappen: bewustwording door inzicht, doelen stellen en vaardigheden verwerven.

Uniek zijn ook onze counsel-trajecten, waarin 8 ondernemers, directieleden of managers gedurende bijna 2 jaar bij elkaar komen. Hierin leren ze veel van en met elkaar en maken allen afzonderlijk hun eigen unieke stappen.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Als ondernemer word ik blij van het uitbouwen van de organisatie en het regelen en organiseren van alle trajecten. Het bij elkaar brengen van de juiste coach en de deelnemer zodat de deelnemer zich optimaal kan ontwikkelen. Deze tevredenheid levert bijna altijd een vervolgvraag op of deelnemers gaan over ons praten. Deze recommandatie vind ik persoonlijk het allermooiste van het vak omdat wij dan daadwerkelijk impact met onze coaching en training hebben gehad.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Onze ambitie is om een gevestigde naam in (Oost-)Nederland te zijn voor leiderschap- en organisatie-ontwikkeling.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Mogen het ook 3 afspraken zijn waar ik mij op verheug? De eerste is een kennismaking met een potentiële deelnemer van onze leiderschapstraining voor directieleden, de directie-counsel. De tweede is onze live-gang van de Electronische leeromgeving en de derde ‘afspraak’ waar ik enorm naar uitkijk is mijn 1e volleybaltraining.

En waarom?

Als mensen een afspraak maken voor een intake heeft iemand de eerste stap tot ontwikkeling gezet en hoe raar misschien ook, daar word ik blij van. De electronische leeromgeving is een grote stap in de doorontwikkeling van ons bedrijf. En mijn volleybaltraining? Dit is mijn eerste training na een jaar corona wie zou daar nou niet blij van worden? 

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Ondernemen is net als topsport. Met de juiste coach haal je het beste in jezelf (en daarmee je team en organisatie) naar boven: tevreden medewerkers maken succesvolle organisaties. Het is daarom goed om met een coach in gesprek te blijven, ook als je aan de top bent.

Ineke Nijen Es, directeur/eigenaar van Ondernemersacademie Oost B.V.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: