Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Jens Oude Rengerink (BlueTree)

Geplaatst op 7 maart 2022
De week van Jens Oude Rengerink (BlueTree)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Jens Oude Rengerink, eigenaar bij BlueTree. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Om klanten echt verder te helpen, kijken we waar ze wakker van liggen of waar ze vast lopen. Wat helpt ze écht verder of wat moet er nu écht anders? Met onze (IT-)oplossingen stroomlijnen we processen, maken we informatie inzichtelijk en werken we samen aan verbeteringen. Vanuit onze expertise weten we hoe verschillende organisaties werken en ook hoe we nieuwe processen succesvol kunnen implementeren. 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste aan mijn vak vind ik het doen wat je écht graag wilt. De vrijheid om te kiezen en om je eigen route te bepalen. Je jaagt je eigen droom na en doet waardoor je je gedreven voelt. Je laat je inspireren door de mensen om je heen en probeert daarin kansen voor je eigen organisatie te zien. Ook word ik enthousiast als ik een bijdrage kan leveren aan de data-vaardigheden van klanten. Het voelt voor mij als een fundamentele bijdrage aan de continuïteit van hun organisatie en dat geeft mij veel voldoening.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over vijf jaar staat BlueTree op een heel ander niveau dan nu. Ik kijk er naar uit om de organisatie en mezelf in die tijd te ontwikkelen. Om samen met het team uitdagende cases aan te gaan. Maar ook wendbaar te blijven en innovatieve concepten neer te blijven zetten. Daarnaast zou ik heel graag de expertise binnen BlueTree willen opbouwen. Over vijf jaar wil ik graag een toonaangevende partner zijn, omdat we verschillende organisaties écht verder hebben geholpen.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Op het moment van publiceren sta ik bovenaan de piste in Oostenrijk, maar om een afspraak te benoemen die er voor mij uitspringt is dat met BLOM opleidingen. Een ambitieuze klant die grote sprongen vooruit wil maken. En hoewel ze weten waar ze naartoe willen, helpen wij ze door ze de juiste inzichten te geven. We vertalen hun wensen in concrete dashboards, maar zorgen er bovenal voor dat we samen realiseren wat eerder niet mogelijk was. En dat deze nieuwe mogelijkheden ons blijft uitdagen om nog verder te gaan.

En waarom?

Werken met een klant waarbij er volledig vertrouwen is in elkaars kunnen, waar we elkaar blijven uitdagen en flinke stappen zetten. Dat is voor mij echt een cadeautje om mee te werken.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

“Cultiveer nieuwsgierigheid en streef ernaar om elke dag een beetje wijzer te worden”. Aldus Charlie Munger. De crux voor het slimmer organiseren van de organisatie zit in het onbekende. Ondernemers weten vaak niet wat er op dit gebied mogelijk is en dus ook niet wat het aan continuïteit en rust kan opleveren.

Jens Oude Rengerink
BlueTree

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: