Kennisplatform voor Oost Nederland

Deelname Twenterand Kanaalrace test conditie van studenten Sport en bewegen

Geplaatst op 12 juni 2016
Twenterand Kanaalrace

Op zaterdag 18 juni a.s. om circa 16.45 uur gaan ca. 250 eerstejaarsstudenten van de opleiding Sport en bewegen van het ROC van Twente te water voor de 21e editie van de Twenterand Kanaalrace in Vriezenveen. Omdat het om een groot aantal deelnemers gaat, krijgen de studenten bij deze race hun eigen programmanummer. De coördinatie is in handen van twee tweedejaarsstudenten: Aryana Assink (18) uit Enschede en Milou Menzing (19) uit Haaksbergen.

Studenten worden getest op duurvermogen
De kanaalrace is een verplicht onderdeel van de opleiding voor het vak ‘Zwemmen’. Tijdens deze echte wedstrijd worden de eerstejaarsstudenten getest op hun duurvermogen en op hun eigen gemaakte trainingsschema. De dames moeten de 1000 meter binnen 30 minuten afleggen en de heren binnen 28 minuten. Natuurlijk zijn deze studenten goede sporters, maar het overgrote deel maakt tijdens de kanaalrace voor het eerst kennis met zwemmen in open water.

Goede afstemming met alle partijen is een uitdaging
De organisatie van de Kanaalrace is voor Aryana en Milou bereidt de studentes vast voor op hun afsluitende proeve volgend jaar. De voorbereidingen zijn nog in volle gang; vooral de communicatie met de organisatie en met de studenten blijven ze een uitdaging vinden. Bij een grote opdracht als deze is namelijk afstemming met alle partijen belangrijk om alles soepel te laten verlopen. Milou is tijdens de Kanaalrace verantwoordelijk voor de instructie van medestudenten die haar op de dag helpen met de begeleiding en de uitvoering.

Selfmade by Aryana en Milou
Aryana en Milou zijn een mooi voorbeeld van een ‘Selfmade studenten’. Onder deze noemer zet ROC van Twente studenten in de picture. Ze hebben het vaak letterlijk en figuurlijk gemaakt en de onderwijsinstelling vindt dat de prestaties van haar studenten niet onopgemerkt mogen blijven.

Nauwe samenwerking
Sinds 2005 werken de opleiding Sport en bewegen en de Stichting Twenterand Kanaalrace nauw samen. Beide partijen zijn daar tevreden over; de sportopleiding kan haar studenten mee laten doen aan een officiële zwemwedstrijd en de kanaalrace kan rekenen op een flink aantal extra deelnemers. Meer informatie over de Twenterand Kanaalrace kijk dan op de website.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: