Kennisplatform voor Oost Nederland

Deelnemers duurzame Move East rally pakken prijs

Geplaatst op 18 juli 2023
Deelnemers duurzame Move East rally pakken prijs

De aftrap van het allereerste Move East event vond medio juni plaats op het terrein van Technology Base / Twente airport. Een unieke locatie waar bezoekers uit het bedrijfsleven en consumenten twee dagen lang duurzame mobiliteit in o.a. luchtvaart, logistiek en eMobility konden beleven. Doel van initiatiefnemers provincie Overijssel, provincie Gelderland en OOST NL was om met dit event bezoekers de toekomst van schoner, gezonder en klimaatneutraal vervoer te laten zien.

Een uitgelezen kans om eens in een elektrische auto te stappen en te ervaren hoe het opladen van een EV werkt. Zo dachten ook Baan Twente / Mobility ++ en Mennekes eMobility en in samenspraak met BURO10 organiseerden zij tijdens het evenement een ´duurzame elektrische auto rally´. Geïnteresseerden konden direct aan de testbaan van Twente airport de rally starten in de nieuwste elektrische Smart #1 van Baan en laden aan de AMEDIO laadzuil van Mennekes.

Rijders streden in dit geval om de meest duurzame rit. Niet tegen elkaar, maar afzonderlijk waarbij vooraf door een testrijder de duurzaamste tijdrit al bepaald was.

Baan / Mobility ++ verrast brandweer met weekend in Mercedes EV

Twee deelnemers kwamen uiteindelijk als winnaar uit de bus en mochten hun duurzame mobiliteitsprijs in ontvangst nemen. Zo ontving brandweerman Egbert de Zee uit handen van Baan mobility adviseur Harold Kosters een weekend in de elektrische Mercedes EQE.

Opladen met Mennekes

De tijdrit van Paul van Schijndel, Business Unit Manager bij Omexom, leverde hem een Mennekes AMTRON laadstation op. Beide mannen zijn na hun Move East bezoek dus zeker een duurzame ervaring rijker.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: