Kennisplatform voor Oost Nederland

Demi Moss is dé Mbo Uitblinker 2017 van ROC van Twente!

Geplaatst op 9 juni 2017
Demi Moss is dé Mbo Uitblinker 2017 van ROC van Twente!

De 19-jarige Demi Moss uit Hengelo en studente aan de opleiding Middenkaderfunctionaris infra is vandaag uitgeroepen tot Mbo Uitblinker van ROC van Twente. Na een spannende periode van individueel campagne voeren en het verzamelen van online stemmen, moesten de drie genomineerde studenten zich vanmiddag presenteren voor een jury. Door haar authenticiteit en een duidelijke boodschap wist ze de jury te overtuigen van het feit dat zij een goede ambassadeur van het mbo is.

Winnaar Demi Moss, studente Middenkaderfunctionaris infra
Demi is dé Mbo Uitblinker van ROC van Twente. Zij is altijd vrolijk. Ze weet haar klasgenoten, docenten en haar collega’s tijdens haar stage bij Roelofs altijd goed te motiveren. En ze is uitzonderlijk goed in haar werk! Op haar stage en op school laat zij zien dat ze helemaal geschikt is als werkvoorbereider binnen de infra. Demi was actief betrokken bij een project over duurzaam hergebruik van materialen, haar ideeën zijn vervolgens ook uitgevoerd. Meedenken, actief betrokken zijn op de werkvloer en doorpakken, dat gaat Demi bijzonder goed af. Demi wil nog veel meer kennis opdoen over het vakgebied en daarom start ze met de hbo-opleiding Civiele techniek. Dit alles maakt Demi dé Mbo Uitblinker van ROC van Twente 2017.

Jury-oordeel
Tijdens de verkiezing die plaatsvond op ROC van Twente vertelden de drie studenten Artemis, Demi en Dominique in de vorm van een pitch waarom zij de Mbo Uitblinker moesten worden. Na lang beraad heeft de jury uiteindelijk gekozen voor Demi, maar de keuze was bijzonder moeilijk. “Alle drie de studenten hebben het enorm goed gedaan, maar Demi sprong eruit omdat ze heel authentiek is, rustig kan verwoorden wat haar boodschap is en ze liet zich niet van haar stuk brengen tijdens onze pittige vragenronde” aldus de jury.

De online stemmen telden voor 50% mee en de overige 50% werd bepaald door de jury. De jury bestond uit Trudy Vos (lid van College van Bestuur), Koen Linders (Mbo Uitblinker van 2016 opleiding Verpleegkunde) en Jasper Morssink (HR Generalist IKEA Hengelo).

Landelijke Mbo Uitblinker verkiezing
Met de titel Mbo Uitblinker 2017 van ROC van Twente op zak, gaat Demi na de zomervakantie de strijd aan met ruim 40 studenten van andere mbo-scholen in Nederland om te strijden om de landelijke titel. De Mbo Uitblinker verkiezing wordt georganiseerd om te laten zien dat mbo’ers trots mogen zijn op hun studiekeuze èn om te laten zien dat het mbo fantastische kansen biedt op de arbeidsmarkt.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: