Kennisplatform voor Oost Nederland

Derde editie van de Kennispark Run daagt nieuwsgierige lopers uit

Geplaatst op 21 april 2017
Kennispark Run

Op donderdagmiddag 1 juni vindt de derde editie plaats van de Kennispark Run. Iedereen die nieuwsgierig is naar plekken die normaal niet toegankelijk zijn, 5 km kan hardlopen en wel houdt van een lolletje, wordt uitgedaagd om mee te doen. Deze unieke run for fun gaat namelijk dwars door bedrijven en langs werkplekken op het Kennispark en de Universiteit Twente. De Kennispark Run is een initiatief van Kennispark Vitaal, een leerbedrijf van de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente. De organisatie is in handen van studenten. Aanmelden kan t/m 25 mei a.s.

De Kennispark Run heeft een parcours met innovatieve hindernissen waarbij deelnemers in teamverband ludieke opdrachten moeten uitvoeren. De route gaat onder andere door De Grolsch Veste, Bowling Enschede, Expo Twente, Indoor Soccer, het Sportcentrum van de Universiteit en langs werkplekken van bedrijven als Mecal, Mazars, Sigmax en de Broeierd. Er wordt een prijs uitgereikt voor het ludiekst geklede duo en team.

Socializen en gezelligheid zijn belangrijke onderdelen van de Kennispark Run. Zo draait er bij de start en finish bij het Sportcentrum van de UT een dj en kunnen deelnemers na afloop daar een hapje en drankje nuttigen. Daarnaast heeft de Kennispark Run ook een maatschappelijke functie: het nut van sporten en bewegen onder de aandacht brengen. Fitte medewerkers zijn namelijk leukere en betere medewerkers. En dat is uiteindelijk het doel van initiatiefnemer leerbedrijf Kennispark Vitaal: het bevorderen van de vitaliteit van de medewerkers van bedrijven gevestigd op Kennispark en daarbuiten.

Het andere doel van het leerbedrijf is studenten via praktijkopdrachten ervaring laten opdoen met de organisatie van evenementen en activiteiten die bijdragen aan vitaliteit. De organisatie van de run ligt dan ook voor een groot deel in handen van studenten van de opleiding Sport en bewegen. Voor hen is het een stageopdracht. Ze hebben onder andere de route uitgezet, innovatieve hindernissen bedacht en onderhouden contact met de bedrijven. Op de dag zelf hebben ze een coördinerende rol.

Aanmelden kan t/m 25 mei 2017 via de website. Op de hoogte blijven kan via facebook.

Bekijk het filmpje voor een impressie van de Kennispark Run 2016.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: