Kennisplatform voor Oost Nederland

Deventer bedrijf begeleidt fusie Frontis: ‘Zonder Taurus was dit niet gelukt’

Geplaatst op 1 april 2022
Deventer bedrijf begeleidt fusie Frontis: 'Zonder Taurus was dit niet gelukt'

Taurus Corporate Finance in Deventer begeleidt en ondersteunt bedrijfsfusies en -overnames en daarnaast ook ondernemingen waar het even minder goed gaat. Om te ontdekken hoe belangrijk de specialistische ondersteuning van Taurus kan zijn, ging Kijk op Oost Nederland op bezoek bij Frontis in Varsseveld. Taurus begeleidde de fusie tussen Frontis en Perplex uit Arnhem. “Taurus gaf rust, richting en vertrouwen”, zegt Frontis-directeur Marco Willemsen, samen met Sebastiaan Hemink en Marco Geurink mede-eigenaar van Frontis.

Pratend over het fusietraject dat het bedrijf het afgelopen jaar heeft doorgemaakt, spreekt Marco Willemsen van een schaakbord. Een mooie metafoor. “Je staat voor een bord, waarvan je niet kan overzien hoeveel vakjes het heeft en wat de volgende zet moet worden. En dan heb je daarnaast ook nog je bedrijf dat door moet draaien. Voor zo’n fusietraject heb je echt een specialist nodig die het proces kent en begeleidt. En die het overzicht houdt. We hadden direct een goed gevoel bij Taurus. Een no-nonsense bedrijf, precies zoals dat hier in de regio past.”

Frontis is 22 jaar geleden opgericht als een fullservice bureau in online dienstverlening. Inmiddels werken er 35 mensen bij het Achterhoekse bedrijf. Het gaat kortom goed. De reden om toch de stap te maken om samen te gaan met collega-bedrijf Perplex in Arnhem, was de ambitie van Frontis om verder te kunnen groeien: een goede ontwikkeling voor haar medewerkers en haar klanten.

Meer body

Perplex had eenzelfde groeiambitie, had daarvoor ook al een investeerder gevonden, maar zocht nog verdere samenwerkingen. Via via kwam vorig jaar zomer Frontis in beeld. Onlangs werd de samenwerking officieel beklonken. De beide fullservice bureaus gaan onder eigen naam door, maar maken elkaar wel sterker. Sebastiaan Hemink: “Deze fusie was geen noodzaak, beide bedrijven zijn kerngezond. Maar we krijgen allebei wel veel meer body. Zo kunnen we alle razendsnelle ontwikkelingen in onze markt nog beter aan.”

Beste deal

Bovenstaande is in een notendop wat er het afgelopen half jaar is gebeurd. Maar het traject is uitermate complex, weet Tim ten Beitel, senior corporate finance adviseur bij Taurus. Hij begeleidde het hele fusietraject, samen met collega Mark Huiskes. Ten Beitel noemt Taurus de spin in het web. “Wij kennen het web exact en weten er de weg. Het is complex, er zijn veel partijen en mensen betrokken. Niet alleen van Frontis en Perplex, denk ook aan personeel, advocaten, notarissen. Ieder heeft een belang. Financieel, maar ook emotioneel. Maar alle partijen moeten ook straks weer met een goed gevoel samen verder. Wij nemen onze klant mee in dat traject, met als doel de beste deal, waarmee iedereen blij is. Daar zijn wij goed in.”

Happy

De beste deal staat niet automatisch gelijk aan het meeste geld, benadrukt Ten Beitel. “Het gaat erom dat het bedrijf in goede handen overgaat, dat het nieuwe groeikansen heeft.  Iedereen moet happy zijn met de uiteindelijke uitkomst. Dat is glansrijk gelukt, zeggen Marco Willemsen en Sebastiaan Hemink. “De begeleiding van Taurus gaf ons rust, richting en vertrouwen. Alles is nu achter de rug en het gevoel is nog onverminderd goed. In zo’n ingewikkeld traject kan je niet zonder deskundige begeleiding.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: