Kennisplatform voor Oost Nederland

Deventer designer genomineerd voor award

Geplaatst op 20 oktober 2017
Deventer designer genomineerd voor award

Designer Edwin de Kuiper uit Deventer is genomineerd voor de ASML Smart Makers Award. Het gaat om zijn ontwerp van de Flare®, een slimme stekker speciaal voor doven en slechthorenden die werkt met licht in plaats van geluid. De uitreiking van de award is op 21 oktober vanaf 16.00 uur tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

Vorig jaar stond De Kuiper met een prototype van de Flare op de Dutch Design Week. Op basis van input van vele doven en slechthorenden heeft hij deze sindsdien verder ontwikkeld met handige extra functionaliteiten. Nu waarschuwt de Flare bijvoorbeeld ook, als het wek- en waarschuwingssysteem van een dove/slechthorende is uitgevallen omdat de elektriciteit is uitgevallen. Deze oplossing bestond nog niet. Met die ‘Flare 2.0’ is hij genomineerd voor de ASML Smart Makers Award.

In totaal zijn zeven designers genomineerd. Zij presenteren hun innovatieve concepten aan het publiek, waarna de mensen van Smart Design to Market de winnaar aanwijzen van de meest veelbelovende designer van het jaar. Smart Design to Market is een programma op maat dat  afgestudeerde ontwerpers begeleidt hun concept-ideeën dusdanig uit te werken dat deze ook werkelijk op de markt gebracht zouden kunnen worden. De prijsuitreiking vindt plaats bij Brabant Living Lab op het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven.

Edwin de Kuiper is industrieel vormgever. De combinatie ontwerpen, technologie en projectmanagement zit in zijn bloed. Hij realiseert graag praktische, strak vormgegeven, slimme producten. Het bij elkaar brengen van ratio en emotie, en technologie en design, resulteert in passende oplossingen. Voorbeelden kun je zien op de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: