Kennisplatform voor Oost Nederland

Deventer designer genomineerd voor Young Makers Award

Geplaatst op 16 december 2016
Deventer designer genomineerd voor Young Makers Award

Deventer designer Edwin de Kuiper en pedagoog Marlike Schobben zijn met de Flare, een slimme stekker voor doven en slechthorenden, genomineerd voor de ASML Young Makers Award 2017. Deze award wordt in maart 2017 voor de vijfde keer uitgereikt in Eindhoven.

De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een veelbelovende ondernemer in de Brainportregio die de lokale maakindustrie een impuls geeft. De Brainportregio is de innovatieve regio rondom Eindhoven, waar ook jaarlijks de Dutch Design Week plaatsvindt.

De reden dat De Kuiper en Schobben genomineerd zijn, is omdat zij met de Flare een oplossing hebben bedacht voor doven en slechthorenden die de *piep* van huishoudelijke apparaten niet kunnen horen. De Flare is een kleine, slimme stekker die je tussen het apparaat en het stopcontact plaatst, en die van kleur verandert wanneer bijvoorbeeld de oven of vaatwasser klaar is. Dankzij een mobiele unit hoeft de gebruiker niet in de buurt van de oven te blijven – ze kunnen rustig aan tafel of op de bank gaan zitten, en zien of voelen aan de mobiele unit dat de oven klaar is.

De Flare trok veel bekijks op de Dutch Design Week van oktober dit jaar. De stekker was zelfs op tv te zien bij omroep MAX.

Pedagoog Marlike Schobben werkte zes jaar bij Koninklijke Kentalis, een organisatie voor mensen met een auditieve beperking. Zij kwam met het idee van de Flare en stapte naar Edwin de Kuiper voor ontwerp, techniek en visualisatie.

Edwin de Kuiper is industrieel vormgever. De combinatie ontwerpen, technologie en projectmanagement zit in zijn bloed. Hij realiseert graag praktische, strak vormgegeven, slimme producten. Het bij elkaar brengen van ratio en emotie, en technologie en design, resulteert in passende oplossingen. Voorbeelden kun je zien op edwindekuiper.nl.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: