Kennisplatform voor Oost Nederland

Deventer weer als vanouds vol kramen in de binnenstad tijdens de Deventer Boekenmarkt

Geplaatst op 31 juli 2023
Deventer weer als vanouds vol kramen in de binnenstad tijdens de Deventer Boekenmarkt

De grootste boekenmarkt van Europa

Maak je klaar voor het grootste boekenevenement van Europa! Op zondag 6 augustus 2023 begint de 33e editie van de Deventer Boekenmarkt in de charmante boeken- en Hanzestad Deventer. Deze markt is een paradijs voor boekenliefhebbers, met duizenden werken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Dit jaar zijn de vertrouwde locaties op de Brink en Nieuwe Markt weer gevuld met kleurrijke kramen. Mis deze unieke gelegenheid niet om te snuffelen, te ontdekken en te genieten van een heerlijke dag vol boeken en cultuur! 

De boekenmarkt begint officieel om 9.30 uur al staan de eerste bezoekers vaak al om 7.00 uur ’s ochtends te popelen. Jaarlijks trekt de Deventer Boekenmarkt duizenden bezoekers, die hun hart kunnen ophalen aan een scala van genres. De boekenmarkt vindt plaats van 9.30 – 17.30 uur, op diverse locaties: Brink, Zandpoort, Grote Kerkhof, Duimpoort, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle. De Boekenmarkt is gratis toegankelijk. 

Informatieboekje  

Het Deventer Boekenmarktboekje 2023 is een must-have naslagwerk voor alle boekenliefhebbers die de beroemde Deventer Boekenmarkt willen bezoeken. Dit programmaboekje biedt een schat aan informatie over alle deelnemers van de boekenmarkt, inclusief hun adressen. Het handzame Deventer Boekenmarktboekje 2023 is verkrijgbaar voor € 2,50 bij o.a. VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of t/m 2 augustus te bestellen via de webwinkel van VVV Deventer (www.deventer.info).  

Boekenmarkt tas 

Ontdek dit jaar ook de officiële limited edition Deventer Boekenmarkt tas: de perfecte metgezel voor elke boekenliefhebber! De Deventer Boekenmarkt tas van 2023 is niet zomaar een tas. Deze stevige en canvas tas is speciaal ontworpen om al je kostbare boekvondsten veilig en comfortabel te vervoeren. Met zijn ruime formaat biedt deze tas voldoende ruimte om al je aankopen mee te nemen. Je koopt de boekenmarkt tas al voor € 5,- tijdens de boekenmarkt. Voor maar € 6,50 ontvangt u het boekje én de tas.  

Hoe naar de Deventer Boekenmarkt?  

Deventer is goed bereikbaar met de trein. Vanaf het station Deventer is het 3 minuten lopen naar de markt. Info: tel. 0900 9292 of www.ns.nl. Belangrijk: Tussen station Apeldoorn en Deventer rijden bussen in plaats van treinen door gepland onderhoud aan station Apeldoorn.  

Per auto: volg de parkeerroute rondom het centrum, o.a. naar de Centrumgarage, Q-park De Boreel, Parkeergarage Brink, parkeergarage Stadspoort (24 uur per dag, 7 dagen per week open). Ook kan er gebruik gemaakt worden van het parkeerterrein van Saxion aan de Berkelweg. Aan de andere kant van de IJssel bij de Worp kan ook geparkeerd worden. Steek vervolgens met het pontje de IJssel over. Of parkeer bij de Scheg en neem de trein (3minuten) vanaf Colmschate-Deventer. 

Het pontje vanaf de Worp vaart deze dag van 7.00-23.00 uur.  

Fietsenstallingen: NS-Station (fietskelder), Op de Keizer en Lamme van Dieseplein (bewaakt 8.00 – 18.00 uur). Bij de Spoorbrug worden extra fietsenrekken geplaatst.  

Randprogramma

Tijdens de boekenmarkt vinden ook tal van activiteiten voor taalliefhebbers plaats. Boekhandel Broekhuis organiseert ‘Signeren aan de IJssel’ met een heuse auteur signeer marathon. O.a. Freek de jonge zal hierbij aanwezig zijn. Rudolf Spoor geeft een lezing bij Boekhandel Praamstra over zijn boek ‘Van maan tot traan’. Het Danslab speelt op de Brink: ‘Hier en nu’. Met dansimprovisatie als theatervorm en woorden als muziek. Er kunnen verhalen gesnackt worden bij Snackgelok. Studio Tiep Miep komt ter plekke gedichtjes op maat maken. Mobiel Vinyl draait golden oldies. In de Lebuïnus kerk is een kleine boekenverkoop en vinden Hanzeconcerten plaats.  In de Bergkerk wordt van 3 augustus t/m 10 september een spectaculaire zomertentoonstelling ‘The Fly’ van Jan Verburg, de onbekendste bekende kunstenaar, van Nederland getoond. 

WoordWaarde Festival 

Het Woordwaarde Festival is de ultieme ervaring voor taalliefhebbers! Geïnspireerd door de Deventer Boekenmarkt wordt samen met de culturele instellingen in de stad, de derde editie van dit festival van 3 t/m 6 augustus 2023 georganiseerd. Het Woordwaarde Festival is dé plek waar boeken, taal en literatuur tot leven komen. Geniet o.a. van Schrijvers op het terras, lezingen, het groot Deventer dictee en diverse voordrachten door dichters en kunstenaars. Kijk voor het programma op woordwaardefestival.nl. 

Organisatie                                                                                                                                      

De Deventer Boekenmarkt wordt georganiseerd door Events dEVENTer en is mogelijk dankzij de Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en sponsoren van Deventer Evenementenstad. Voor meer informatie: www.deventerboekenmarkt.nl

Deventer Boekenmarkt, de Grootste van Europa

Deventer Boekenmarkt, de Grootste van Europa  

Datum: zondag 6 augustus 2022 

Tijd: 9.30 – 17.30 uur  

Toegang: gratis 

Locatie: Deventer IJsselkade en binnenstad: Brink, Zandpoort, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle  

Boekje en tas: het Deventer Boekenmarktboekje is verkrijgbaar voor € 2,50 en de tas voor € 5,- 

Publieksinformatie: VVV Deventer  

Brink 89 (Penninckshuis)  

tel. 0570 710 120   

www.deventerboekenmarkt.nl 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: