Kennisplatform voor Oost Nederland

Directeur Revas Multiservice springt ‘s nachts in de auto om te sleutelen

Geplaatst op 2 januari 2018
Directeur Revas Multiservice springt ‘s nachts in de auto om te sleutelen

Het familiebedrijf Revas Multiservice aan de Prinsenweide 40 uit Apeldoorn bouwt machines voor het interne vervoer van losgestorte producten. Denk daarbij aan zand, grind, mengvoeder of slachtafval. Het tien man sterke team van René van As doet dit met passie en overtuiging. Van As begon met het bedrijf in 1997, na een eerdere carrière in de bouwsector.

Alles op maat
Standaard bestaat niet bij Revas Multiservice. Alle machines zijn op maat en naar wens van de opdrachtgever gemaakt. Voor er ook maar één bout ergens ingedraaid wordt, peilen de Revas Multiservice experts de exacte behoefte van de klant. Belangrijk om te weten is onder meer: wat is er precies nodig, wat kan en wil de klant zelf doen, wat kan Revas Multiservice betekenen en hoe kunnen de wensen van de opdrachtgever worden gekoppeld aan de mogelijkheden van het bedrijf. Alles gebeurt vanzelfsprekend volgens de hoogste veiligheid-, gezondheid- en milieueisen. Daartoe beschikken de mensen van de machinebouwer over het VCA-certificaat.

Topconditie
Pas als beide partijen scherp op het netvlies hebben wat er precies moet gebeuren, wordt er gebouwd. Dit gebeurt vanuit de fabriek in Apeldoorn, waar men over opdrachten niet te klagen heeft. René van As: ‘Eigenlijk is het altijd druk. Zelfs tijdens de crisis hadden we de handen vol. Dat is logisch, als je bedenkt dat we niet alleen bouwen maar ook het onderhoud van veel klanten voor onze rekening nemen. In de ‘magere’ jaren doet een bedrijf over het algemeen langer met zijn machinepark. Goed onderhoud is daarbij van levensbelang en daar staan wij garant voor.’ Een storing loopt al snel in de papieren en dus is kordaat optreden bij een probleem van vitaal belang voor een bedrijf. Een servicecontract bij Revas Multiservice biedt in dat geval uitkomst. Het bedrijf zorgt ervoor dat het machinepark in topconditie blijft.

24 uur per dag
Mocht er onverhoopt toch een storing optreden, dan springt René van As in de auto om het probleem te verhelpen. ‘Revas Multiservice staat 24 uur per dag klaar en buiten kantooruren ben ik de servicemonteur van dienst. Ik ken de machines tenslotte van binnen en buiten. Ik hoor soms al aan het geluid wat er aan de hand is. In dat geval is het sleutelen geblazen.’

Dat de directeur onder de machine kruipt en zijn handen vuil maakt vindt Van As niet meer dan logisch. ‘Ik ben in de eerste plaats een vakman en dan pas directeur. Bovendien heb ik erg veel plezier in het sleutelen. Wat is er nou mooier dan zo’n stokkende machine weer aan de praat krijgen. Dat doe ik veel liever dan vergaderen’,  lacht hij.

Up to date houden
Onderhoud is belangrijk, maar modernisering of revisie van een machinepark evengoed. De techniek staat niet stil en het up tot date houden van machines kan storingen voorkomen en de efficiency vergroten. Bij Revas Multiservice lichten ze de machine grondig door en vervangen indien nodig de kwetsbare onderdelen. De gebruikte machine is daarna weer helemaal bij de tijd en als nieuw.

Strategische ligging
De machines uit Apeldoorn gaan heel Nederland door en zijn zelfs te vinden in België en Frankrijk. De strategische ligging van Apeldoorn is daarbij volgens de Revas Multiservice voorman van groot belang. ‘Ik moet snel in zowel Rotterdam, Antwerpen als een Franse of Duitse stad zijn. Vanuit Apeldoorn zit ik binnen vijf minuten op de autosnelweg en ben ik overal snel aanwezig. De klanten verwachten dat ook van mij. Dat kan ik niet waarmaken vanuit Groningen of Leeuwarden. Amersfoort zou qua bereikbaarheid een goed alternatief kunnen zijn, maar voorlopig zitten we hier goed en is verhuizen geen optie.’

Mond tot mondreclame
De zaken gaan goed voor de machinebouwer, constateert de directeur. ‘Onze producten zijn onze reclame. Adverteren is eigenlijk niet nodig. Klanten melden zich via mond tot mond reclame en daar zijn we trots op. Onze hele team is er zeven dagen per week intensief en met veel plezier mee bezig,’ besluit hij.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: