Kennisplatform voor Oost Nederland

DirectLease wil Oost-Nederland enthousiasmeren voor elektrische auto

Geplaatst op 19 oktober 2022
DirectLease wil Oost-Nederland enthousiasmeren voor elektrische auto

Inwoners van Oost-Nederland kunnen de komende 3 weken gratis terecht In Hengelo (OV) om elektrisch autorijden echt te ervaren: van 1 jaar gratis leasen tot een proefrit en een ‘elektrisch rijden’ workshop. Tijdens de ‘DirectLease EV weken’ kan de regio elektrisch rijden ontdekken en eventuele twijfel en onzekerheid wegnemen.

Stapt heel Oost-Nederland binnenkort in een elektrische auto? Als het aan DirectLease ligt wel. “De twijfel en stress over elektrisch rijden moeten worden weggenomen. De enige manier om dat te doen, is om het echt te gaan ervaren”, aldus commercieel directeur Aemil Schellens van DirectLease. DirectLease biedt de komende weken (van 14 oktober t/m 5 november) een boordevol en gratis programma om elektrisch rijden te ontdekken. 

Hoe haal je de twijfel over elektrisch rijden weg? 

De jaarlijkse ‘EV weken’ (EV: elektrisch voertuig) van DirectLease zijn erop gericht om mensen op een laagdrempelige manier bekend te maken met elektrisch rijden. “’Onbekend maakt onbemind’ zeggen ze wel eens. Of ‘wat’n boer nicht ken’t dat vrett’e nicht’, zoals ze in Twente zeggen. En dat geldt ook voor de elektrische auto.” zegt Schellens. 

De populariteit van elektrisch rijden groeit hard. Het aantal elektrische en hybride auto’s op Nederlandse wegen is van begin 2021 tot begin 2022 gestegen met 37,8%. Ondertussen is 1 op de 12 auto’s in Nederland een elektrische of hybride auto. Zo’n 40 procent van de Nederlanders overweegt een elektrische of hybride auto als eerstvolgende auto.

Schellens vervolgt: “Mensen zien de elektrische auto’s wel voorbijkomen, maar moeten moeite doen om zich te informeren en de overstap te maken. Wij willen de kartrekker zijn in het weghalen van die drempels, zeker in de regio, door een laagdrempelige ervaring aan te bieden. Een elektrische auto is niet voor een selecte groep, maar is voor iedereen.” 

Proefrijden, workshops en een winactie 

DirectLease voegt de daad bij het woord om mensen over de geëlektrificeerde streep te trekken. Iedereen is welkom bij de gratis ‘elektrisch rijden’ workshops. Deelnemers krijgen uitleg en ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna komt de praktijkervaring: van het aansluiten van de laadkabel tot en met het maken van een proefrit in een elektrisch auto. 

Ook voor een proefrit in een elektrische auto kan men de komende weken terecht in Hengelo. Schellens: “Doorgaans moet je langs allemaal verschillende dealers als je verschillende merken wilt proefrijden en vergelijken. Maar tijdens de ‘DirectLease EV weken’ staan er meer dan 30 elektrische modellen naast elkaar, klaar voor een gratis proefrit.” 

Naast de proefritten en workshops biedt DirectLease nog een extra reden om naar de ‘EV weken’ te komen: bezoekers maken kans om een jaar lang gratis een elektrische auto te leasen. De winnaar gaat in de MG 5 Luxury van dichtbij meemaken hoe prettig een elektrische auto kan zijn. 

Subsidie op elektrische auto’s vanaf januari 

Ook de overheid helpt mee om de overstap naar elektrisch rijden te stimuleren. Vanaf januari is er weer subsidie beschikbaar voor de aanschaf óf het private leasen van een elektrische auto. SEPP (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren) heet die subsidie en die bedraagt 2.950 euro op een nieuwe elektrische auto. “Een extra reden om je eens te verdiepen in elektrisch rijden”, aldus Schellens.

Trots op klanttevredenheid 

|DirectLease kan bogen op een hoge klanttevredenheidsscore en is trots op haar Twentse ‘roots’. Het bedrijf hoopt de regio met de ‘EV weken’ te enthousiasmeren voor de elektrische auto. Schellens: “Uiteraard kunnen alle private en zakelijke lease klanten ook gewoon bij ons terecht voor benzine en hybride auto’s. Maar we willen met de ‘DirectLease EV Weken’ meer mensen bereiken: elektrisch rijden heeft toch echt de toekomst. Dus heten we iedereen van harte welkom in onze winkel om het tijdens onze EV weken écht te ervaren.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: