Kennisplatform voor Oost Nederland

Doe jij het licht ook uit tijdens Earth Hour Overijssel 2016?

Geplaatst op 12 februari 2016
Earth Hour Overijssel 2016

Overijssel is mooi. En dat willen we graag zo houden. Daarom doen we op 19 maart a.s. om 20.30 uur een uur lang, op zoveel mogelijk plekken, het licht uit. Hiermee laten we, samen met duizenden mensen over de hele wereld, zien dat we onze leefomgeving belangrijk vinden. In Deventer en Zwolle gaan ze zelfs een stapje verder en organiseren inwoners allerlei activiteiten in het donker. Wat doe jij?

Deze week is de campagne rondom Earth Hour Overijssel 2016 van start gegaan. Vanuit het project Bewust Verlichten ondersteunt de provincie Overijssel initiatieven van inwoners uit Deventer en Zwolle om Earth Hour in Overijssel een gezicht te geven. De komende weken, in aanloop naar 19 maart, vinden er allerlei activiteiten plaats in het kader van Earth Hour; dineren in het donker, kinderen die foto’s maken van plekken waar lichtvervuiling is, zwemmen in het donker, tafeltennissen met glow in the dark balletjes, etc. Op 19 maart zijn er van 19.00 tot 21.00 uur in het Havenkwartier van Deventer en op het Grote Kerkplein in Zwolle ook allerlei activiteiten voor jong en oud. Om 20.30 uur wordt er gezamenlijk afgeteld en worden de lichten gedoofd van de grote silo op het Havenkwartier in Deventer, het stadhuis in Zwolle en van omliggende lampen. Op deze manier staan we stil bij onze aarde.

Doe jij ook mee?
De evenementen in Deventer en Zwolle zijn te volgen via Facebook Earth Hour Deventer en Earth Hour Zwolle maar natuurlijk ook via de website. Hier staat ook een fotowedstrijd op. Misschien ken je mensen in je omgeving die het leuk vinden om een mooie foto te maken waarop lichtvervuiling goed zichtbaar is? Er kan ook op de foto’s gestemd worden. De publieksprijs is een overnachting voor 2 personen (eventueel met 2 kleine kinderen) in een Sterrenkubus op Erfgoed Bossem in Lattrop en de juryprijs is door het Wereld Natuur Fonds beschikbaar gesteld; een prachtig fotoboek Aarde op 1.

De organisatoren in Deventer en Zwolle willen een beweging op gang brengen en deze over Overijssel uitspreiden. Help je mee? Deel Earth Hour Overijssel dan met je familie, vrienden, kennissen en zakelijke contacten en kom 19 maart naar Deventer of naar Zwolle.

Wil je zelf twitteren over het event? Gebruik dan de volgende hashtags: #EarthHourOV, #EarthHour #Deventer, #Zwolle. Zo vragen we met elkaar aandacht voor onze mooie leefomgeving.

Wij doen op 19 maart het licht uit. Jij ook?

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: