Donderdag 3 oktober in de Performance Factory Enschede

23 juli 2019 Industrie

Steeds meer bedrijven uit de maakindustrie beseffen dat ze mee moeten met de industriële revolutie. Het merendeel weet alleen niet hoe en waar ze moeten beginnen. Daarom is het initiatief Go Smart Industry enkele jaren geleden in het leven geroepen. Georganiseerd door Innovadis, Inextenzo, Say Yeah, Novel-T, Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) en dit jaar ook Boost Oost NL, vindt er jaarlijks het event Go Smart Industry plaats.

De VMO heeft vorig jaar bewust gekozen om aan te sluiten bij de stuurgroep van Go Smart Industry. Smart Industry is een van de drie speerpunten van de VMO en past daarmee perfect bij de VMO en waar zij voor staan. De leden van de VMO vertegenwoordigen een groot deel van de organisaties binnen die maakindustrie in Oost-Nederland. Het event is een belangrijk middel voor de VMO om haar leden te inspireren en nieuwe kansen en mogelijkheden te laten zien binnen de Smart Industry.

“Het event is een uitgelezen (netwerk)mogelijkheid voor onze leden om kennis te maken met de voorlopers op het gebied van innovaties binnen de Smart Industry!”, aldus Petra Deterink, directeur van de VMO. Dankzij de vernieuwende opzet, het snelle en wisselende programma, vooraanstaande sprekers en steeds wijzigende keynotes wordt dit event elk jaar groter.

Vernieuwing, inspiratie en innovatie

“We vinden het belangrijk de kwaliteit van het event te waarborgen. Dit doen we door elk jaar een vernieuwend sprekersprogramma te bieden en vast te houden aan ons concept. Sprekers worden vooraf geselecteerd op de inhoud van de talk, die aan moet sluiten bij het thema Smart Industry. Het is een exclusief event voor de decisionmakers in de maakindustrie waarbij vernieuwing, inspiratie en innovatie centraal staan”, aldus Susanne van Vulpen van initiatiefnemer Innovadis.

De basis-ingrediënten zijn elk jaar gelijk: een middag vol inspirerende sprekers met aansluitend een (netwerk)borrel. Er is bewust gekozen voor een middagprogramma waarbij aanwezigen zich laten inspireren over alles wat Smart Industry voor hun onderneming kan betekenen. Daarbij wordt continue de achterliggende vraag gesteld: ‘Hoe genereer je meer Business met Smart Industry?’

Go Smart Industry 2019

Ieder jaar vindt het event plaats in een industrieel pand. Dit jaar is gekozen voor de Performance Factory in Enschede. Op het programma staan op donderdag 3 oktober acht sprekers, waarbij het evenement geopend en afgesloten wordt door een keynote spreker.

Het volledige programma is nog even een verrassing, maar er mag wel bekendgemaakt worden dat Daan Roosegaarde één van de keynote sprekers is. Daarnaast vertellen inspirerende sprekers over de technische kansen en mogelijkheden die Smart Industry voor bedrijven biedt. Onderwerpen als slimme producten, diensten, productieprocessen, Internet of Things, Big Data en businessmodellen komen aan bod.

Nieuw: Ontbijtsessies

Nieuw dit jaar zijn de ontbijtsessies. Naast het jaarlijkse evenement vindt er zowel voorafgaand aan het event als naderhand een ontbijtsessie plaats met elk zijn eigen thema, gerelateerd aan Smart Industry. De kracht van de ontbijtsessies zit in de kleine omvang waarbij ondernemers interactief kennis delen. De eerste inspiratiesessie met het onderwerp Big Data & Marketing heeft inmiddels plaatsgevonden. “Samen met Dr. E. Constantinides van de Universiteit Twente hebben we tijdens deze ontbijtsessie een mooie groep ondernemers kunnen inspireren en gelegenheid geboden om ervaringen te delen”, aldus Nicole Busscher van initiatiefnemer Inextenzo. De tweede ontbijtsessie gaat dieper in op IoT en zal in november plaatsvinden.

Aanmelden

Inspiratie, innovatie, netwerken en kennisdeling zijn sleutelwoorden voor het Go Smart Industry event. Aanmelden voor één van de events kan via de website www.gosmartindustry.nl of neem contact op met Petra Deterink via petra@vmo.nl