Kennisplatform voor Oost Nederland

Door duurzaamheid onderscheidt Care for Coffee zich ten opzichte van de rest

Geplaatst op 28 november 2022
Door duurzaamheid onderscheidt Care for Coffee zich ten opzichte van de rest

Care for Coffee levert koffiemachines aan bedrijven op kantoor, scholen en sportverenigingen en daarnaast verlenen zij een dienst door wekelijks de koffiemachines te reinigen en onderhouden. Naast deze unieke dienst onderscheidt Care for Coffee zich vooral op het gebied van duurzaamheid.

Bewust genieten van de beste koffie, dat laat Care for Coffee hun klanten in alle facetten doen. Circulariteit en duurzaamheid staat binnen hun koffieconcept centraal. Het hele proces van koffieboon tot kopje koffie wordt ingericht met zorg en aandacht voor mens, milieu en natuur.

De koffiebonen zijn Rainforest Alliance óf Fairtrade gecertificeerd. Rainforest Alliance stelt hoogwaardige duurzaamheidseisen en staat vooral in voor goede arbeidsomstandigheden en bescherming van het inkomen van de koffieboeren. Fairtrade borgt dat de boeren en werknemers in ontwikkelingslanden een redelijke plek hebben in de handelsketen zodat zij kunnen leven van hun arbeid. Daarnaast kunnen deze boeren extra investeren in een duurzame toekomst.

Naast de duurzame koffiebonen doneert Care for Coffee jaarlijks aan Made Blue. Made Blue voorziet mensen in ontwikkelingslanden van schoon drinkwater. Per jaar zorgt de donatie van Care for Coffee ervoor dat er minimaal 1.000.000 liter schoon drinkwater gerealiseerd wordt in deze ontwikkelingslanden. Ook de koffiebekers zijn duurzaam, ze zijn FSC-gecertificeerd. FSC is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord bosbeheer.

Ook werkt Care for Coffee samen met partijen die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo zijn er samenwerkingen met onder andere De Sterkerij (Rijssen) en AC De Branderij (Hardenberg).

Bovendien is Care for Coffee ook onderscheidend op het gebied van transparantie. Klanten kunnen altijd 24/7 meekijken naar het verbruik. Klanten krijgen dit inzichtelijk door in te loggen in de portal van Care for Coffee.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: