Kennisplatform voor Oost Nederland

Douwe Egberts Café Enschede gaat open op vrijdag 17 december

Geplaatst op 15 december 2021
Douwe Egberts Café Enschede gaat open op vrijdag 17 december

Vrijdag 17 december is het zover: het Douwe Egberts Café opent haar deuren in een gloednieuw pand aan de Pijpenstraat in Enschede. Patrick van Erven, eigenaar van DE Café Leeuwarden, Groningen en Zwolle, realiseert hiermee na een flinke verbouwing zijn vierde café. 

Het nieuwe pand aan de Pijpenstraat is afgelopen weken getransformeerd tot hét café voor koffie, ontbijt, lunch en diner in Enschede. Wie het gebouw al eens voorbij is gelopen, snapt gelijk waarom de keuze op deze locatie gevallen is. Met een raampartij van maar liefst 44 meter kun je niet om de gevel heen en overstroomt het café met daglicht. Daarnaast grenst het pand aan niet één, twee, maar zelfs drie straten. Het café is daardoor makkelijk en snel bereikbaar uit welke richting je ook komt. Dat geldt ook voor de studenten die slechts twee straten verderop aan het Saxion studeren. 

Eenmaal binnen valt meteen een andere unieke eigenschap op. Naast het vele daglicht is er namelijk ook heel veel ruimte. Met 294 vierkante meters heeft het café de grootste begane grond van al Van Ervens cafés. “En toch is het gezellig en knus. Er is genoeg ruimte om je thuis te voelen. En voor onze barista’s is het de ideale plek om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het allerbelangrijkste onderdeel van het café: onze gasten,” aldus Van Erven.

Een plek voor iedereen

De ondernemer wil met het nieuwe café dezelfde sfeer neerzetten als de vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle. In die eerste, zijn eigen stad, startte hij in 2011, geïnspireerd door de koffietentjes van New York. Daar is het café ondertussen een begrip in de hele regio. In april dit jaar volgde een tweede vestiging in Groningen en in augustus de derde, in Zwolle. Stuk voor stuk vertolken de cafés het gevoel van een tweede huiskamer. “Dat is ook precies wat we willen neerzetten. Een plek voor iedereen. Of je nu alleen komt of met vrienden, om te studeren of te vergaderen. Zoek een fijne stoel uit, bestel je koffie, haal een ontbijtje, kies wat lekkers van de lunchkaart of sluit de dag af met een lekker diner. Wat het ook is: het kan en mag allemaal. Voel je thuis.”

Om tijdens de opening het huiskamergevoel extra te benadrukken, is een passende openingsactie bedacht. Zo krijgen bezoekers in het openingsweekend hun tweede koffie gratis als zij hun bestelling in hun favoriete vrijetijdskleding (‘chilloutfit’) doen. Daarnaast worden studenten en bezoekers van de binnenstad eerder al geënthousiasmeerd en zijn voorafgaand aan de opening barista’s al op de campus en in het stadscentrum te vinden.

Wanneer het café eenmaal een feit is, hebben Eanskers 365 dagen per jaar de mogelijkheid koffie, ontbijt, lunch of diner in het café te bestellen of af te halen. Zeven dagen per week van 8.00 tot 22.00, ook op feestdagen.  

Foto: Lucas Kemper

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: