Kennisplatform voor Oost Nederland

DS Smith Almelo ontvangt Signify Supplier Award voor vijfde jaar op rij

Geplaatst op 14 april 2021
DS Smith Almelo ontvangt Signify Supplier Award voor vijfde jaar op rij

DS Smith, één van de leidende verpakkings- en recyclingbedrijven ter wereld, heeft voor het vijfde jaar op rij de Signify Supplier Award in ontvangst genomen. Wereldleider in lichttechnologie Signify reikt deze prijs ieder jaar uit aan leveranciers die maximaal scoren op Signify’s kerndoelstellingen voor haar leveranciers, waaronder kwaliteit, duurzaamheid en levertijd.

Signify streeft actief naar een vermindering van de milieu-impact van zijn producten, waardoor sinds 2010 de uitstoot al met meer dan 70 procent is teruggebracht. Bovendien heeft het bedrijf zich ten doel gesteld deze positieve impact binnen vijf jaar te verdubbelen. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor verpakkingen.

Sterke reputatie

De verpakkingsspecialisten van DS Smith hebben binnen Signify een sterke reputatie opgebouwd: ze werken nauw samen met Signify ingenieurs, zodat al vanaf de tekentafel met elkaar afgestemd kan worden op welke manier niet meer materiaal gebruikt wordt dan strikt noodzakelijk is. Een goed voorbeeld zijn de ‘end caps’ verpakkingen voor de ledverlichting. Die hoeven alleen aan weerszijden van de producten geplaatst te worden, waardoor 76% minder verpakkingsmateriaal nodig is. Het inpakken is op deze manier ook nog eens ergonomisch verantwoorder en de verpakkingen kunnen stabieler gestapeld worden – wat de kans op schade verkleint.

Duurzaamheidsambities

De duurzaamheidsambities van Signify en DS Smith zijn ook terug te zien in de materiaalkeuze van de verpakkingen. DS Smith neemt bij ieder ontwerp haar Circular Design Principles als uitgangspunt, wat onder andere betekent dat de verpakkingsexperts bij het ontwerp denken aan wat er met de verpakking gebeurt na gebruik. Verpakkingen met meerdere soorten materialen worden in de praktijk minder goed gescheiden en belanden vaker bij het restafval. DS Smith werkt daarom met gerecycled golfkarton, dat volledig recyclebaar is. De verpakkingen zijn daarnaast zoveel mogelijk zelfsluitend, om het gebruik van tape te minimaliseren.

Innovatieve verpakkingspartner

Johan Damkot, Senior Buyer bij Signify: “Het vergt veel expertise om een kwetsbaar product niet alleen veilig, maar tegelijkertijd ook duurzaam te verpakken. Dat vraagt om een innovatieve verpakkingspartner die deze uitdaging met ons aan kan gaan en we zijn blij dat we die in DS Smith gevonden hebben.” Ook wat betreft de levertijd scoorde DS Smith maximale punten. “Just in time is the perfect time”, aldus Damkot, “dit zorgt ervoor dat het materiaal bij elke levering in topconditie is. Daar heb je partners voor nodig die continu foutloos en 100% op tijd leveren: niet één keer, maar jaar in, jaar uit.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: