Kennisplatform voor Oost Nederland

De Duitse loonstrook: wat kost u een medewerker in Duitsland?

Geplaatst op 1 maart 2018
Duitsland lonkt voor ondernemers. Een groei van 2,5% ligt volgens experts 2018 in het verschiet. Prima zakendoen in Duitsland is alom de boodschap. Maar succes in Duitsland is niet alleen een kwestie van een goed product en dito ondernemerschap, het is met name ook een kwestie van mensen. Of nu vanuit uw Nederlandse BV, een fiscale vaste inrichting in Duitsland (Betriebsstätte) of vanuit een eigen vestiging in Duitsland (bijv. een GmbH) – wie medewerkers in Duitsland aan het werk zet, doet er goed aan te weten wat zijn medewerkers inclusief de werkgeverslasten gaan kosten. Vraagstukken als deze komen aan de orde op 21 maart a.s. tijdens de Duitsland-Borrel bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve.    
Van groot belang is het met uw medewerkers duidelijke bruto of netto afspraken te maken, om vervelende verrassingen te voorkomen. Een Duitse salarisstrook verschilt namelijk nogal van de Nederlandse. Onze specialist op het gebied van belastingen en sociale zekerheid Ulrich Meyer licht toe, waar u als werkgever de nadruk op moet leggen, als u aan uw medewerkers de Duitse loonstrook uitlegt. Aan de orde komen aan de hand van concrete gevallen tevens de vijf zuilen van het Duitse sociale verzekeringsstelsel, de implicaties van de zes belastinggroepen (Steuerklasse I-VI) en enkele bijzonderheden van het stelsel van sociale zekerheid en belasting in Duitsland.
Tijdens de bijeenkomst bestaat er volop gelegenheid om de aanwezige juristen en belastingspecialisten vragen voor te leggen en met collega ondernemers te netwerken. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Alle informatie op een rijtje
Bijeenkomst: De Duitse loonstrook: wat kost u een medewerker in Duitsland?
Datum: Woensdag 21 maart 2018
Tijd: 16.30 – 20.00 uur
Organisatie: STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater
Locatie: Siemensstr. 31, D-47533 Kleve
Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: