Kennisplatform voor Oost Nederland

Duport groeit door

Geplaatst op 29 februari 2016
Duport BV Dedemsvaart

Duport BV is importeur en producent van landbouwwerktuigen. Naast de dealerschappen van verschillende gerenommeerde merken (waaronder Pöttinger, Lindner en Matrix) ontwikkelt en produceert Duport in eigen beheer zodenbemesters en liquilisers die zich verheugen in een sterk groeiende belangstelling.

Het familiebedrijf Duport BV werd in 1977 officieel opgericht door Jan en Henk Dunnewind (70) – die nog steeds actief is in het bedrijf – als importeur van landbouwwerktuigen en is sinds 1990 gevestigd op het industrieterrein in Dedemsvaart. Rond de Archimedesstraat werd door de jaren heen  uitgebreid en bijgekocht. Voor 2016 staat opnieuw een uitbreiding van het pand op stapel. De machines van Duport vinden hun weg dan ook naar een immer groeiende klantenkring. ‘Oorspronkelijk was Duport met name importeur van mesttanks en -pompen uit Duitsland. Dat doen we nog steeds. Het grootste deel van deze machines ontwikkelen én assembleren we zelf in Dedemsvaart. Daarnaast vermarkten we anno 2016 als groothandel de landbouwmachines van Pöttinger, Lindner-tractoren en voermengwagens van Matrix’, zegt directeur Bernie Dunnewind. ‘De machines waarvan we de exclusieve import hebben voor Nederland, worden via een uitgebreid dealernetwerk aangeboden.’ In Dedemsvaart beschikt Duport over een aanzienlijke voorraad waardoor de levertijden zeer kort zijn. Met 27 medewerkers wordt dagelijks gewerkt aan verkoop, productie en service, in het kantoor en de uitstekend geoutilleerde assemblagehal en werkplaats van de onderneming.

Duport Liquiliser
Groeiend succes heeft Duport BV met de productie van eigen machines, namelijk zodenbemesters en liquilisers. Op de Agritechnica in Hannover introduceerde Duport onlangs de nieuwste Liquiliser SW15060 met een werkbreedte van 15 meter. De machine injecteert vloeibare kunstmest in de grond en doet dit met grote efficiëntie en precisie. De machines zijn nu leverbaar van 8 tot 15 meter werkbreedte en naar keuze met een kunststof of rvs tankwagen.

Innovatie
De eigen machines worden door heel Europa verkocht, zegt Dunnewind. ‘De zodenbemesters vooral in Nederland en Duitsland, maar de liquilisers ook in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en steeds vaker in Rusland. Het is een zeer nauwkeurig systeem voor precisiebemesting dat de kosten verlaagt en de opbrengsten verhoogt. De machines kunnen geleverd worden met onder meer GPS en sectiesturing en worden naar klantwens uitgevoerd en gespecificeerd. Zo willen we ons graag onderscheiden; als een betrokken aanbieder met innovatieve en betrouwbare producten die voldoen aan de laatste wensen uit de markt.’

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: