Kennisplatform voor Oost Nederland

Duurzame chemie: Schmits lanceert recyclebare backcoatings tijdens Techtextil

Geplaatst op 20 juni 2022
Duurzame chemie: Schmits lanceert recyclebare backcoatings tijdens Techtextil

Vandaag de dag worden bijna alle tapijten, vloerkleden en matten na de levensduur gedumpt of verbrand door het gebruik van verschillende materialen die aan het einde van de levensduur niet te scheiden zijn. Schmits heeft nieuwe backcoatings ontwikkeld die tapijten, vloerkleden en matten recyclebaar maken. Zo hoopt Schmits bij te dragen aan een oplossing voor de huidige milieu- en grondstoffenproblematiek.

Als innovatief chemiebedrijf ontwikkelt Schmits toekomstbestendige oplossingen. Vanuit de markt is hier steeds meer vraag naar, vanuit de maatschappij steeds meer noodzaak. Willen we onze manier van leven duurzamer maken, dan zijn alternatieven nodig voor verouderde technieken die even ingeburgerd als schadelijk zijn. Schmits wil haar verantwoordelijk nemen door zo duurzaam mogelijke producten te ontwikkelen.

De nieuwste innovatie op dit gebied is een tapijtrug (backcoating) voor polyestertapijt, die volledig van polyester gemaakt wordt. Als het tapijt uit één materiaal gemaakt is (mono-tapijt), kan het makkelijker worden hergebruikt. Moet de tapijtrug toch van ander materiaal gemaakt worden, dan kijkt Schmits of die materialen makkelijk te scheiden zijn. Zo is het tapijt aan het eind van zijn levensduur toch nog goed recyclebaar.

Techtextil
Schmits is met deze techniek in staat om voor tapijt, vloerkleden, matten van uiteenlopende materialen een backcoating te leveren die de gewenste eigenschappen geeft voor het tapijt en tevens de benodigde recyclebaarheid genereert. Nieuwe oplossingen op dit gebied presenteren wij komende week de tijdens Techtextil, de belangrijkste beurs voor de internationale industrie voor technisch textiel.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: