Kennisplatform voor Oost Nederland

Duurzame toekomst voor monumentale woningen dankzij Cooll

Geplaatst op 15 februari 2023
Duurzame toekomst voor monumentale woningen dankzij Cooll

Cooll demonstreert zijn thermisch aangedreven warmtepomptechnologie in een monumentale woning. De warmtepomptechnologie, SuperHybrid genaamd, is relevant omdat deze woningen efficiënt kan verwarmen, ook bij lage buitentemperaturen en hoge cv-temperaturen.

De demonstratie met het veldtesttoestel vindt plaats in een monumentale woning uit 1910 in het centrum van Enschede.

Cooll heeft in totaal vijf veldtesttoestellen geproduceerd om de technologie te demonstreren en te laten rijpen. Op basis van deze ervaring ontwikkelt Cooll haar eerste product, dat in maart op de ISH beurs in Frankfurt wordt gelanceerd.

Cooll heeft een disruptieve thermische compressortechnologie ontwikkeld die de basis moet worden van een nieuw soort warmtepompen. Deze zullen worden gepositioneerd naast producten op basis van HR-ketel technologie en warmtepompen op basis van elektrische compressortechnologie.

Cooll bewijst de technische en economische relevantie van de technologie op zijn lokale markt om de technologie vervolgens wereldwijd aan systeemintegratoren te kunnen leveren.

Over Cooll 

Cooll Sustainable Energy Solutions is een spin-off bedrijf van de Universiteit Twente en is gevestigd in Enschede. Het bedrijf is voortgekomen uit de ontwikkeling van innovatieve koel- en warmtepompsystemen, onder andere in projecten voor de ESA (European Space Agency). Cooll ontwikkelt compacte warmtepomptechnologie. Het team bestaat inmiddels uit 30 medewerkers. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: