Kennisplatform voor Oost Nederland

E-Commerce en/of IT organiseren TasteIT

Geplaatst op 9 maart 2023
E-Commerce en/of IT organiseren TasteIT

Stichting Digital District Zwolle (DDZ), een samenwerkingsverband tussen 120 aangesloten organisaties welke als gemeenschappelijke deler hebben dat deze actief zijn in de E-Commerce en/of IT organiseert aanstaande vrijdag 10 maart voor de eerste keer TasteIT.

TasteIT is een breed initiatief tussen de Zwolse onderwijsinstellingen (Windesheim en het Deltion), Stichting Digital District Zwolle en de Gemeente Zwolle met als doel onderwijs, studenten en de in de regio Zwolle gevestigde IT organisaties nader tot elkaar te brengen.

Dit nader tot elkaar brengen gaan wij op vrijdag 10 maart heel letterlijk uitvoeren door voor ruim 300 IT studenten, verdeeld over beide onderwijsinstellingen, een tour te organiseren langs 25 E-Commerce en IT organisaties in Zwolle en directe omgeving. Het vertrek zal zijn om 9:15 uur vanaf het Windesheim en het Deltion.

TasteIT heeft meerdere doelstellingen:

 • Bevordering van de samenwerking tussen de Zwolse IT bedrijven en het onderwijs. Binnen DDZ en de organisatie van TasteIT trekken wij nu al veelvuldig met elkaar op;
 • IT Studenten vroegtijdig kennis laten maken met de veelvoud aan IT organisaties in de regio
  Zwolle (en andersom). IT studenten zijn niet altijd op de hoogte van wat er allemaal binnen
  Zwolle aan mooie oplossingen ontwikkeld worden. De keuze om na hun studie in Zwolle te
  blijven is hierdoor niet een vanzelfsprekende. TasteIT moet hier verandering in aanbrengen
  en studenten de mogelijkheid bieden een netwerk binnen Zwolse IT organisaties op te
  bouwen;
 • De studenten staan aan het begin van hun studiekeuze en TasteIT geeft een inkijk in de
  toekomstige werkplek en de verwachtingen hieromtrent. Hierdoor kunnen studenten zich
  beter oriënteren.

Het letterlijk bij elkaar brengen van in Zwolle studerende IT Studenten en de in regio Zwolle gevestigde E-Commerce en IT organisaties gaat bijdragen aan behoud van studenten voor Zwolle en een goed vestigingsklimaat voor IT organisaties. Hiermee ondersteunen wij de doelstellingen van de Gemeente Zwolle in haar ambitie om een van de leidende regio’s te worden binnen de groeisector ECommerce en IT.

Het programma:

Elke student bezoekt op vrijdag 10 maart 3 verschillende bedrijven, ’s ochtends, tussen de middag en de middag (tot 16:00 uur). Deelnemende organisaties zorgen voor een hartelijk ontvangst met een hapje en een drankje, maar vooral belangrijk een zinvol bezoek. Het mag geen (standaard) bedrijfspresentatie worden maar dient vooral een vakinhoudelijk gesprek te worden bij voorkeur door medewerkers welke zelf de afgelopen 10 jaar een van de onderwijsorganisaties heeft doorlopen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: