Kennisplatform voor Oost Nederland

Eeftink Rensing: One-stop-shop voor staalbouwprojecten

Geplaatst op 16 juli 2021
Eeftink Rensing: One-stop-shop voor staalbouwprojecten

Staal is recyclebaar, veelzijdig en duurzaam. Veelzijdigheid en langdurige klantrelaties zijn ook de basiskenmerken van Eeftink Rensing uit Lichtenvoorde. Het bedrijf dat zijn oorsprong heeft in de stallenbouw en -inrichting heeft de laatste jaren de focus verlegd naar staalbouw en constructiewerk. Met succes. De totaalbouwer voor de industriële, agrarische en utiliteitssector gaat geen uitdaging uit de weg als het gaat om nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Dat ondernemen begint met kansen zien, bewijst Eeftink Rensing. Sinds 1974 is het bedrijf uitgegroeid tot een one-stop-shop voor staalbouwprojecten. “We leveren ingewikkelde staalconstructies en de meest uitdagende utiliteitsbouwwerken op en ontwikkelen alles in eigen beheer. Van engineering tot productie en montage”, vertelt directeur Marcel Eekelder. “Daarbij verzorgen we onderdelen van het bouwproces, zoals dak- en wandbeplating en bedrijfsdeuren, maar we kunnen ook het hele bouwproces van een bedrijfshal coördineren. Hierbij schakelen we indien gewenst zelf een aannemer en architect in. We zijn sterk in het omzetten van klantvragen naar ontwerp en realisatie en werken klantspecifiek. Met onze technische knowhow en onze ontzorgende aanpak kunnen we het verschil maken voor onze klanten.”

Meedenkende partner
De kracht van het familiaire bedrijf zit in de platte, informele organisatiestructuur. Een persoonlijke, betrokken aanpak staat centraal. Directeur Marcel Eekelder staat rechtstreeks in contact met klanten. Kwaliteit leveren gaat volgens hem verder dan alleen het leveren van producten van goede kwaliteit. “Dat is de basis. De meerwaarde zit in tijdige levering, het nakomen van afspraken en meedenken. Het liefst zitten we met de eindgebruiker in een vroeg stadium om tafel om een eerlijk constructie- en esthetisch advies te geven in het offertestadium. Door mee- en vooruit te denken kunnen we veel betekenen.”

Constructiewerk en bedrijfsdeuren
Twee jaar geleden is Eeftink Rensing als relatief kleine speler in de markt gestopt met de levering, montage, service en onderhoud van voerinstallaties in de agrarische sector. De specialisten zijn echter nog steeds actief in deze sector en leveren snel en gemakkelijk materialen. “Voor deze en andere sectoren ontwikkelen we daarnaast klein constructiewerk, van stalen hekwerken, ijzerwaren, trappen en waterleidingen tot rvs-profielen en divers zet-/snij- en zaagwerk. Onze medewerkers voor de agrarische sector zijn nog steeds in dienst, maar zijn ingezet op andere werken. Zo groeit onze afdeling bedrijfsdeuren fors. We zijn dealer van Alpha-overheaddeuren en bedienen de regionale markt snel en correct met onderhoud en service. Klanten hebben bij ons één aanspreekpunt en is er een storing, dan lossen we dat dezelfde dag nog op.”

Jeugd heeft toekomst
Met plezier werken staat voorop in het Lichtenvoordse bedrijf. Medewerkers werken intensief samen en de deuren staan altijd open in het transparante kantoor. Eeftink Rensing is ook een leerbedrijf benadrukt Marcel Eekelder, die jong talent graag de mogelijkheid biedt een vak te leren waar ze blij van worden. “We zoeken de samenwerking op met het onderwijs en promoten de techniek middels het Technieklokaal voor het basisonderwijs. Met ons moderne, flexibele machinepark en onze bedrijfscultuur willen we een aantrekkelijke werkgever zijn. De fysieke uitstraling draagt daar uiteraard ook aan bij. Daarom zetten we de komende tijd in op het restylen en uitbreiden van ons pand. Zodat we een nog inspirerender gebouw creëren waarin mensen graag werken!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: