Kennisplatform voor Oost Nederland

Een nuchtere kijk en eerlijk advies

Geplaatst op 13 april 2021
Een nuchtere kijk en eerlijk advies

Bedrijfsfinanciering en advies, daar draait het om bij Rabelink Finance Consultancy (RFC) uit Raalte. “Wij zijn de navigator in de wereld van bedrijfs- en vastgoedfinanciering”, zegt eigenaar Michel Rabelink. “We kennen de weg en de regels en zorgen ervoor dat de ondernemer gewoon bezig kan zijn met ondernemen.”

Voor ondernemers op zoek naar bedrijfsfinanciering kan de markt van financiers nog wel eens ogen als “één groot oerwoud”, zegt Michel Rabelink. “De grote banken zijn wel bekend, maar soms kom je daar als ondernemer niet mee uit en zoek je een alternatief. Dan helpt het als je een eerlijk en onafhankelijk advies kunt inwinnen.”

Financieringsadvies loont

Projecten waar banken in deze tijden van corona niet zo enthousiast instappen, zijn bijvoorbeeld die van een ondernemer die een hotel wil aankopen, zegt Rabelink. “Privé-investeerders kunnen dan een goed alternatief zijn. Zij willen graag investeren in mooie plannen en moeten anders bij de bank tegenwoordig ook nog betalen voor hun vermogen.”

Rabelinks omvangrijke netwerk maakt dat hij deze investeerders weet te vinden. En te matchen, zegt hij. “Wij helpen ondernemers vervolgens met het samenstellen van een goed onderbouwd en compleet financieringsmemorandum. Zodat de potentiële financier een goede risicoanalyse kan maken en het proces snel – soms wel binnen een aantal weken – kan verlopen.” Overigens loont die ondersteuning ook als een ondernemer wel bij een reguliere bank uitkomt. “Niet iedereen kent alle financieringsregels en als je niet de juiste informatie aandraagt, kiezen banken nog wel eens voor de gemakkelijke weg. Terwijl de moeilijke weg soms beter uitpakt.” 

Kansrijk en eerlijk

Naast bedrijfsfinanciering doet RFC ook bedrijfsadvies. “Denk aan een advies over hoe een bedrijf verantwoord kan groeien of over de koop en verkoop van een onderneming. De ene keer regelen we dan de kooptransactie en de financiering voor de koper. De andere keer adviseren we de verkoper en blijven we bij hem aan boord als hij op zoek gaat naar een nieuwe investering voor het geld dat hij op zijn bankrekening kreeg.”

Rabelink heeft een vaste manier van werken. “We doen altijd vooraf een gratis quick scan om te zien of de plannen van een ondernemer kansrijk zijn.” Hij geeft daarmee een eerlijk en betrouwbaar advies, zegt hij. Bovendien zorgt het voor plezier in zijn werk. “Ik heb er lol van als ik samen met een ondernemer aan een traject begin waar we ook állebei de kansen in zien. En als ik dan dat nieuwe bedrijfspand zie staan of de vrachtauto’s zie rijden waardoor een ondernemer weer door kan, dan ben ik er best trots op dat we dat samen hebben gerealiseerd.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: