Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste elektrische deelauto in Doetinchem  

Geplaatst op 19 oktober 2022
Eerste elektrische deelauto in Doetinchem  

Maandagmiddag 17 oktober werd de eerste elektrische deelauto van Doetinchem gepresenteerd bij het Graafschap College aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem. Het Graafschap College en Herwers Groep zijn de initiatiefnemers van het project dat is onderdeel van GAON dat streeft naar slim, duurzaam en gezond reizen in de Achterhoek. De eerste maanden kunnen alleen medewerkers van het Graafschap College gratis de deelauto gebruiken voor werk-werkverkeer, zoals stagebezoeken. Later kan de auto tegen betaling ook gebruikt worden door anderen. 

Bram Clahsen, sectordirecteur Dienstverlening van het Graafschap College: “Nu kan een deel van de medewerkers met de fiets of e-bike naar school komen en overdag, bijvoorbeeld voor stagebezoeken, met de elektrische deelauto gaan. Of iemand komt wel met z’n benzine- of dieselauto naar het werk en gebruikt overdag de elektrische deelauto. Zo draagt dit project bij aan de verduurzaming van onze organisatie in de vorm van het terugdringen van CO2-uitstoot. Het is een van onze vele verduurzamingsmaatregelen. We hopen dat veel medewerkers de GAON-deelauto gaan uitproberen. Zo verzamelen we relevante gebruikerservaringen die we benutten voor een eventuele voortzetting of uitbreiding van de proef.”  

Rens Steintjes, voorzitter van de thematafel Mobiliteit & Bereikbaarheid van 8RHK Ambassadeurs en tevens wethouder in de gemeente Doetinchem: “Met GAON willen we de aantrekkingskracht van de Achterhoek versterken door de bereikbaarheid op een duurzame manier te verbeteren. Bij de uitrol van deelmobiliteit ligt het initiatief niet alleen bij de overheid, maar ook bij marktpartijen, verenigingen, coöperaties enzovoort. Het is super dat het Graafschap College de handschoen in Doetinchem heeft opgepakt. We hopen en verwachten dat de proef zeer succesvol is en dat er nog meer deelauto’s in de regio volgen.” 

Jesse Bos, verkoopleider Renault van Herwers Groep: “We zijn vaste partner van GAON en we hebben ook de elektrische deelauto’s in Groenlo, Zieuwent en Bredevoort geleverd. Het is een mooi project en geeft mensen de gelegenheid om het elektrisch rijden eens uit te proberen.” 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: