Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste glasvezelaansluiting op het Meubelplein in Enschede

Geplaatst op 17 april 2024
Eerste glasvezelaansluiting op het Meubelplein in Enschede

De aanleg van glasvezel op het Meubelplein is in volle gang. Op maandag 8 april realiseerde Glaspoort de eerste bedrijfsaansluiting, samen met Jan Willem Haasewinkel van Kvik en Tom Benner van Glaspoort.

Voorspoedige aanleg

“Wij zijn blij dat de aanleg spoedig verloopt en we nu al de eerste glasvezelaansluiting kunnen realiseren. We gaan snel door om alle ondernemers op dit bedrijventerrein aan te sluiten op het razendsnelle glasvezelnetwerk van Glaspoort”, aldus Tom Benner, namens Glaspoort.

Aanleg glasvezel

Er komt veel kijken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk. Aannemer Siers legt voor Glaspoort het glasvezelnetwerk aan. Er wordt bijna 30 kilometer kilometer glasvezel zijn in de grond gelegd op meerdere bedrijventerreinen in Enschede. De montage van de glasvezelaansluitpunten in de bedrijfspanden is begonnen waarbij Siers ervoor zorgt dat de bedrijfspanden tijdens de aanlegwerkzaamheden steeds bereikbaar blijven.

Jan Willem Haasewinkel van Kvik Enschede: “Wij van Kvik design keukens vinden een betrouwbare en snelle internetverbinding essentieel voor ons bedrijf. Met de glasvezelaansluiting van Glaspoort op het meubelplein in Enschede zijn we verzekerd van de snelheid en stabiliteit die we nodig hebben om onze klanten de beste service te bieden en onze ontwerpen tot leven te brengen.”

Geen dag zonder internet

Bij de totstandkoming van deze eerste aansluiting werd Kvik symbolisch aangesloten met de grote groene stekkers. De oude aansluiting gaat pas uit als de nieuwe aansluiting werkt zodat de bedrijven altijd online blijven.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting en open netwerk

De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die nog geen toestemming hebben gegeven voor het aansluiten van hun pand kunnen dit doen via de website van Glaspoort. Ondernemers die direct gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels bijna 30 serviceproviders actief op het open netwerk van Glaspoort.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: