Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste internationale Travel Trade show in Zwolle

Geplaatst op 11 oktober 2018

Op 8 oktober hebben NBTC Holland Marketing en MarketingOost ruim 100 internationale reisorganisaties welkom geheten tijdens de eerste HollandCity Global Travel Trade Show in de Hanzestad Zwolle. Het doel van het meerdaagse evenement is om Nederland bij internationale reisorganisaties op de kaart te zetten als inspirerende reisbestemming. Naast de 105 internationale touroperators zijn er ook 75 organisaties uit de toeristische sector aanwezig, zoals musea, hotels, attracties, evenementen locaties en restaurants. Door deze grootschalige en globale opzet van het evenement kan Nederland van een ware primeur spreken.

Zwolle ontvangt ruim 100 internationale reisorganisaties
Zwolle biedt veel aanknopingspunten voor de internationale promotie van Nederland. ‘‘Wij zijn blij dat de HollandCity Global Travel Trade Show in Zwolle plaatsvindt. De stad vormt een goede uitvalsbasis om diverse thema’s van de HollandCity-strategie te markeren zoals Hanzesteden, Nederland Waterland, Van Gogh en de Koninklijke verhaallijn,” aldus Jos Vranken, directeur NBTC Holland Marketing. Spreiding van internationale bezoekers door Nederland heeft ook bij de bewerking van de internationale reisorganisaties een zeer belangrijke focus. Henk van Voornveld (directeur MarketingOost): “Steeds meer internationale bezoekers ontdekken het oosten van Nederland en komen dan vooral voor Giethoorn en de Hanzesteden. Maar het oosten heeft nog veel meer prachtige parels, zoals de nationale parken en het aanbod kunst en cultuur. Wij zijn ‘het andere Nederland’, op een steenworp afstand van de randstad, grenzend aan onze belangrijkste buitenlandse markt, Duitsland. Wij werken nauw samen met onze partners en gaan uit van eigen kracht, zodat we ook in de komende tijd een positieve bijdrage kunnen leveren aan de vrijetijdseconomie in Nederland.”

Officieel welkom in Zwolle
Maandag was het officieel welkom in Nederland, in Zwolle, door onder andere Wethouder Monique Schutteling (gemeente Zwolle) en Claudi Groot Koerkamp (Zwolle Marketing), waarna het gezelschap Museum de Fundatie bezocht. Na een wandeling door de binnenstad, volgde een bezoek aan Waanders in de Broeren.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: