Kennisplatform voor Oost Nederland

Eerste Week van de Logistiek in Twente boordevol activiteiten

Geplaatst op 14 maart 2018

Op woensdag 14 maart gaat de allereerste Week van de Logistiek in Twente van start. Van Twente een logistieke hotspot maken is het doel. En ook: voldoende vakmensen opleiden om in de logistieke sector aan het werk te gaan. Tot en met zaterdag 17 maart zijn er verschillende dingen te doen en te bezoeken.

Kick-off: 3 Overheid, Onderwijs, Ondernemers (3 O’s)
De Week van de Logistiek start met een kick-off bijeenkomst op woensdagmiddag 14 maart. De komst van het XL Businesspark Twente in Almelo zet behoorlijk wat in beweging. Kansen en uitdagingen voor de hele regio op het gebied van de arbeidsmarkt, het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Onder andere burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo, Laurens van Lier, directeur MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente, André Pluimers, bestuursvoorzitter van Port of Twente en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel zullen spreken. Kortom, met de Week van de Logistiek slaan overheid, onderwijs en ondernemers de handen ineen om van de logistieke sector in Twente een succes te maken!

Beroep in beeld: Bustour
Op donderdag 15 maart gaan zo’n 700 werkzoekenden die ingeschreven staan bij het Werkplein in Twente er met de bus op uit om kennis te maken met ruim 40 logistieke bedrijven in Twente, die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren openen. Op 16 maart is er ruimte voor 700 derdejaars vmbo-scholieren om kennis te maken met dezelfde bedrijven. Zo kunnen zij zich een concreet beroepsbeeld vormen bij een loopbaan in de logistieke sector. Meer dan 1.200 Twentse vmbo-scholieren gaven aan interesse te hebben in deze kennismaking. De scholieren die nu niet kunnen deelnemen krijgen aankomend najaar de kans om alsnog kennis te maken met de deelnemende bedrijven.

Open zaterdag: ROC van Twente
Het evenement sluit op 17 maart af met de open zaterdag van het ROC van Twente. Want wie in de logistiek wil werken, maar nog niet de juiste papieren heeft, kan een gerichte beroeps- of vakopleiding volgen bij ROC van Twente.

De Week van de Logistiek in Twente is een Twentse samenwerking tussen ROC van Twente, Port of Twente, provincie Overijssel, regio Twente, Werkplein Twente, gemeente Almelo en VNO NCW Twente. Alle informatie is te vinden op: www.weekvandelogistiek.nu.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: