Kennisplatform voor Oost Nederland

Elektrische deelscooters GO Sharing nu ook in Zwolle

Geplaatst op 12 mei 2021
Elektrische deelscooters GO Sharing nu ook in Zwolle

Sinds mei zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Zwolle terug te vinden. Het bedrijf plaatst 150 deelscooters in de stad, die via de GO Sharing app gebruikt kunnen worden. De gemeente ziet de komst van het elektrisch deelvervoer als “een aanvullende schone vorm van deelmobiliteit”.

De deelscooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De accu’s van de voertuigen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen. Iedereen met een rijbewijs en de app van het bedrijf kan gebruik maken van de duurzame dienst.

“Deelscooters zijn een voorbeeld van een nieuwe en schone vorm van mobiliteit.  Daarbij gaat het bij deelmobiliteit niet om het bezit van een vervoersmiddel, maar juist om het gebruik. En in Zwolle willen we graag de ruimte geven aan deze vormen van duurzaam vervoer,” zegt William Dogger, wethouder Mobiliteit van de gemeente Zwolle.

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt

Het doel van de ambitieuze scale-up GO Sharing is het veranderen van de manier van hoe we met vervoer omgaan. “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: