Kennisplatform voor Oost Nederland

Enginia is EMEA’s Top Partner Lifecycle Collaboration Software van Siemens

Geplaatst op 30 januari 2021
Zwolle en Borne verkozen tot beste gemeenten van Overijssel

Enginia, leverancier van diensten die klanten in de maakindustrie helpen bij innovatie, is voor de inspanningen over 2020 door Siemens Digital Industries Software erkend met drie awards. De titels EMEA’s Top Partner Lifecycle Collaboration Software en Top Partner in Benelux gingen naar het hele team van Enginia, dat onder meer een vestiging in Hengelo bezit. Wout Meijer, Sales Manager Software bij Enginia, ontving de Top Sales Person award. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de Converge European Partner Leadership Summit.

Alle partners in EMEA (Europe, Middle East, North Africa) worden jaarlijks beoordeeld op ontwikkeling en groei, in zowel omzet als kennis, binnen het portfolio van Siemens Digital Industries Software.Enginia heeft op beide aspecten groei laten zien door juist in deze uitdagende economische tijden de samenwerking met klanten en andere bedrijven in de maakindustrie op te blijven zoeken. Hierdoor heeft Enginia enorme stappen gezet in het digitaliseren van zijn klanten.

Portfolio
Het Solid Edge-portfolio is de afgelopen jaren flink uitgebreid en Enginia zet Solid Edge daardoor steeds breder in bij klanten. Het portfolio biedt niet alleen oplossingen voor 3D CAD maar ook voor bijvoorbeeld elektronica ontwerp, plaatwerk nesten en technische documentatie. Datzelfde geldt voor het NX-portfolio, waarbij Enginia als specialist zijn klanten ondersteunt in implementatie en optimale toepassing van de software. Teamcenter PLM wordt steeds meer als volwaardige PLM-oplossing gebruikt en gezien als aanjager voor innovatie en digitalisatie. Veel klanten starten met datamanagement-oplossingen in engineeringdomeinen en breiden uit naar andere afdelingen zoals inkoop, verkoop, productie en service. Daarnaast groeit Enginia mee met het groeiende Siemens portfolio. Denk aan de toevoeging van het low-code platform Mendix en de cloudoplossing Mindsphere. Samen met zijn klanten groeit Enginia door tot marktleider op het gebied van Industrie 4.0.

Top Partner
“Wat een geweldige eer om de waardering van Siemens Digital Industries Software te mogen ontvangen in de vorm van deze drie Awards. Dat wij binnen heel EMEA dé Top Partner zijn voor Lifecycle Collaboration Software toont aan dat wij onze klanten in de maakindustrie verder helpen met digitalisering. Wij zijn niet alleen dé specialist voor engineering, maar krijgen hiermee de ultieme waardering dat wij specialist zijn van het hele productcreatieproces, van idee tot en met service. Wij blijven vol inzetten op Industrie 4.0”, aldus Wout Meijer, Sales Manager Software Enginia.

Paul Hörchner, Directeur Enginia: “Met de hedendaagse economische uitdagingen en omstandigheden waar onze medewerkers, klanten én leveranciers mee te maken hebben, kan ik alleen maar ontzettend trots zijn dat we dit hebben weten te bereiken. Collega’s: bedankt voor de inzet, daadkracht en creativiteit. En natuurlijk veel dank aan onze vooruitstrevende klanten die durven te innoveren in tijden van crisis.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: