Kennisplatform voor Oost Nederland

Enquête: hoe ziet u de Achterhoek?

Geplaatst op 20 februari 2023
Enquête: hoe ziet u de Achterhoek?

LEADER Achterhoek maakt met subsidie de plannen van inwoners voor samen leven, wonen en werken in de Achterhoek mogelijk. Als inwoner kunt u met uw visie en ideeën voor het platteland de basis leggen voor het subsidieprogramma van 2023-2027. Denk met ons mee, vul de online enquête in of kom naar een van de drie bijeenkomsten!

Dankzij subsidie van LEADER Achterhoek zijn tussen 2015 en 2022 meer dan 70 plannen van inwoners gerealiseerd. Plannen die resulteerden in beter leven, wonen en werken in onze mooie regio. LEADER is een Europees subsidieprogramma voor de leefbaarheid van het platteland.

Nieuw periode

De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk vormen samen LEADER Achterhoek. Om opnieuw een LEADER gebied te worden moeten wij in opdracht van de provincie Gelderland een programma schrijven, de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Een belangrijke voorwaarde is dat we de LOS opstellen samen met u: inwoner, (belangen)organisatie, overheid of ondernemer uit een van de deelnemende gemeenten. Denkt en praat u met ons mee?

Zo stellen we het programma samen

Het vertrekpunt van ons nieuwe programma is een sterkte-zwakte analyse van de Achterhoek. Hiervoor hebben we een online enquête opgesteld. Wat vindt u belangrijk voor de leefbaarheid van het platteland op het gebied van sociaaleconomische ontwikkeling, klimaat, water en bodem

en verbetering biodiversiteit? Deze vier thema’s komen uit het Nationaal Strategisch Plan (NSP). Het NSP is de Nederlandse invulling van het nieuwe Europese Gemeenschappelijke Landbouw Beleid waar LEADER onderdeel van uitmaakt. Uw antwoorden op de vragen in de enquête geven aan welke onderwerpen volgens u belangrijk zijn voor samen leven, wonen en werken in de Achterhoek.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: