Kennisplatform voor Oost Nederland

Enschedeërs kamperen voor het eerst in eigen buurt

Geplaatst op 1 juli 2022
Enschedeërs kamperen voor het eerst in eigen buurt

De Buurtcamping landt komende zomer voor het eerst in Enschede in twee stadsparken: Twekkelerveld en Wooldrikspark. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. De Buurtcamping en in het bijzonder de lokale teams van Enschede zoeken enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt of om te komen kamperen.

Wat is de Buurtcamping? 

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot een gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen.

Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie. 

Een kampeerplek reserveren of aanmelden als vrijwilliger? 

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen, maar met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. De lokale teams in Enschede kunnen jouw hulp zeker nog gebruiken! Of kom kamperen, via onderstaande links koop je een ticket en reserveer je een kampeerplek op een camping bij jou in de buurt.

Buurtcamping Enschede Noord – De Bleek of Buurtcamping Enschede Wooldrikspark

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: