Kennisplatform voor Oost Nederland

Enschedees bedrijf wil bedrijfsleven en student meer met elkaar verbinden

Geplaatst op 22 september 2017
Enschedees bedrijf wil bedrijfsleven en student meer met elkaar verbinden

Veel technische bedrijven in de regio hebben behoefte aan goed technisch geschoolde collega’s. Telecommunicatiebedrijf Speakup is een van deze bedrijven en zij proberen actief de lijntjes te verkorten en de drempel te verlagen tussen het bedrijfsleven en de student. ‘Technische bedrijven in Oost-Nederland zijn hartstikke innovatief en wij willen verder gaan dan dit vertellen of uitdragen, we willen dit laten zien en mensen dit laten beleven.’

Het bedrijf doet al zeer actief mee aan diverse programma’s en wedstrijden van opleidingsinstituten binnen en buiten de regio en ontmoet zo al veel studenten met allerlei innovatieve ideeën. ‘Dit heeft ons geïnspireerd om zelf nog actiever te worden en om ook onze deuren open te zetten.’

Speakup organiseert daarom op 6 oktober 2017 een 24-uur durende Hackathon. Doel is om een zeer divers deelnemersveld aan te trekken en om samen aan de slag gaan met twee vooraf geformuleerde challenges. We willen graag samen met professionals uit het bedrijfsleven vanuit diverse disciplines, allerlei soorten studenten en onze eigen collega’s even uit de waan van de dag stappen en mooie, innovatieve dingen bedenken en maken.

Dit keer bewust een evenement niet op de grond van een onderwijsinstelling, maar op bedrijfsgrond, dicht bij het latere werkveld’ vertelt het bedrijf. We hopen dat ons event en de vele anderen die hierna nog gaan volgen het bedrijfsleven en studenten meer met elkaar gaat verbinden.

Hackup 2017 vindt op vindt plaats op 6 t/m 7 oktober aan de Institutenweg 6 in Enschede.
Wij vinden ook dat inzet beloond moet worden en daarom wordt er door de jury in totaal 2000 euro verdeeld onder de deelnemende teams.

Iedereen die iets bij kan of wil dragen aan de challenges is van harte welkom. Deelname is gratis en geïnteresseerden kunnen zich alleen of met meerdere personen aanmelden. Aanmelden voor deelname is noodzakelijk en kan op http://hackup.eventbrite.nl of door rechtstreeks contact op te nemen met Speakup in Enschede. Het aantal plekken is beperkt.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: