Kennisplatform voor Oost Nederland

Enschedese musea ondersteunen #hArtforUkraine

Geplaatst op 4 maart 2022
Enschedese musea ondersteunen #hArtforUkraine

Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne en maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten.

Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek doneren de opbrengst van entree en horeca van zaterdag 5 maart aanstaande aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De musea nodigen juist nu bezoekers uit om zaterdag de musea te bezoeken en zo samen bij te dragen aan de actie #hArtforUkraine.

Museumfabriek in kleuren Oekraïense vlag

Komend weekend lichten vele culture organisaties hun gebouwen aan in de nationale kleuren van de Oekraïne: blauw en geel. Ook de glazen toren van De Museumfabriek zal dit weekend in de avond blauw en geel kleuren om de actie #hArtforUkraine te ondersteunen.

‘Mijn ziele treur’

Zaterdag 5 mei vindt de lezing het concert ‘Het oor van Artemisia’, vertolkt door Johannette Zomer, sopraan, Fred Jacobs, theorbe en Susanne Braumann, viola da gamba plaats in Rijksmuseum Twenthe. In het kader van de actie #hArtforUkraine sluiten zij deze voorstelling af met een vertolking van het indrukwekkende ‘Mijn ziele treur’ uit de Valerius Gedenck Clanck-bundel. (Voor het concert zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar via de ticketshop op rijksmuseumtwenthe.nl)

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: