Kennisplatform voor Oost Nederland

Eriksen Staal: nieuwe naam voor vertrouwde toeleverancier van bewerkt staal en halffabricaten

Geplaatst op 1 juli 2021
Eriksen Staal: nieuwe naam voor vertrouwde toeleverancier van bewerkt staal en halffabricaten

Sinds 2018 staat de voormalige Royal Reesink-divisie Reesink Staal op eigen benen als onderdeel van Copiam Group. De afgelopen jaren is er hard gewerkt, natuurlijk aan het optimaal bedienen van klanten, maar ook aan het (om)vormen van een eigen bedrijfscultuur. Daarom is nu het moment gekomen om ook in woord en beeld een eigen identiteit aan te nemen. Per 1 juli gaat Reesink Staal verder met het team, het assortiment, de bewerkingen en de service die relaties herkennen, maar dan onder een nieuwe naam: Eriksen Staal. Een verwijzing naar onze rijke, eeuwenoude historie en de Vikingen, befaamde staalbewerkers die bekendstaan om hun teamwork en tomeloze inzet. Daarnaast sluit hun zeemanschap goed aan bij de 30.000 m2 metende productielocatie van Eriksen Staal in Zutphen – direct aan de IJssel en regelmatig door schepen bezocht. André Buiting, directeur van Eriksen Staal, kan zijn enthousiasme niet onderdrukken: “In deze tijd van interessante marktontwikkelingen is het belangrijker dan ooit om als ondernemers schouder aan schouder te staan. Dat is de kracht van Eriksen Staal: op basis van samenwerking vinden we de beste oplossing voor iedere klant. We zijn bereikbaar, denken mee en zetten de extra stap. Dat is ons recept voor verder gezamenlijk succes”.

De geschiedenis van Eriksen Staal begint 235 jaar geleden, in 1786. Hendrik Reesink, meestersmid en ijzerwarenhandelaar, stond toen met zijn focus op staal, kwaliteit en service aan de wieg van Royal Reesink, vandaag een wereldspeler in onder meer landbouwmachines. Reesink Staal is tot 2018 onderdeel van het concern. Een strategische heroriëntatie is de opmaat voor het verzelfstandigen van Reesink Staal. Door het samenvoegen van de staalactiviteiten met de beton- en bouwexpertise van Slimline Buildings constructievloeren ontstaat Copiam Group. Onder het motto ‘met staal en beton moet je niet slepen’ werden integrale (constructieve) oplossingen in combinaties van staal en beton samengebracht onder één dak. Inmiddels is Copiam Group uitgebreid met Copiam Logistics, een specifiek op staalhandelaren en staalverwerkende industrie ingerichte logistiek dienstverlener. Het palet producten en dienst is daarmee verder uitgebreid.

Staalbedrijf

In deze sinds 2018 snel veranderende omgeving lijken de wijzigingen in het staalbedrijf mee te vallen. “Maar ondertussen moesten we onszelf wel opnieuw uitvinden”, meent André Buiting, directeur van Eriksen Staal. Desgevraagd legt hij verder uit: “Als onderdeel van een wereldwijd concern werk je toch anders dan als ondernemer. Natuurlijk hebben beide situaties hun voor- en nadelen. Ons hele team heeft keihard gewerkt aan het op- en uitbouwen van klantrelaties, een organisatie en cultuur zoals we die zelf voor ogen hadden. Vandaag staat ons bedrijf als een huis en leveren en bewerken we een breed assortiment balk-, staf-, koker-, buis- en plaatstaal. Dat willen we graag vieren met een nieuwe identiteit, zonder onze historie of de waardering voor onze voormalig moeder uit het oog te verliezen. Daarom hebben we gekozen voor Eriksen Staal – niet toevallig een anagram van onze oude naam, in een vertrouwde stijl”. Toch is er ook ruimte voor vernieuwing in het team. “Tegelijk met onze nieuwe naam introduceren we ook Bjálki Eriksen, onze nieuwe mascotte en daarmee de vrolijkste Man van Staal in Zutphen en omstreken. Zijn naam betekent ‘balken’ in het IJslands – de taal van de Vikingen”, aldus een breed glimlachende Buiting.

Ondernemerschap

Het eerder door André Buiting genoemde ondernemerschap is een terugkerend thema in het gesprek met de geboren Wehlenaar. “Eén van de lessen die we hebben geleerd sinds we op eigen benen staan, is dat samenwerking een belangrijke sleutel tot succes is”. Met name in tijden van uitdagingen, zoals in een volatiele markt, oogst de persoonlijke benadering op basis van de individuele behoefte veel waardering, zo vertelt hij. “We zijn transparant in informatie en prijsstellingen, geven gevraagd én ongevraagd advies, zoeken alternatieven als producten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn, organiseren iedere gewenste bewerking op korte termijn en zelfs onze halffabricaten samenvoegen externe producten en zo een voorraad bouwpakketten beheren. Eigenlijk proberen we onze klanten te bedienen zoals we dat zelf ook het liefst worden geholpen”. Daarbij helpt dat Eriksen Staal alles in huis heeft om in vrijwel iedere staalbehoefte te voorzien. De grotendeels computergestuurde productiefaciliteit maakt het mogelijk om lengtes tot maar liefst 27 meter te boren, (verstek)zagen, ravelen/snijden, togen, ponsen, stralen en conserveren. Door bewerkingen te combineren kan zo vrijwel ieder halffabricaat worden geproduceerd. “Voorbeelden van direct toepasbare producten zijn prefab windverbanden en voorgezaagde raatliggers, die in combinatie met ons uitgebreide dienstenpakket en digitale mogelijkheden waarde toevoegen voor onze klanten”, voegt Buiting toe. “We zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt, maar zijn nog veel enthousiaster over wat de toekomst ons samen met onze klanten gaat brengen”, zo besluit hij.

Naast de bedrijfsnaam en het logo veranderen alleen de bestaande mail- en webadressen van reesinkstaal.nl naar eriksenstaal.nl. Alle andere gegevens blijven hetzelfde. Hebt u vragen over de naamsverandering of de mogelijkheden? Het team van Eriksen Staal in Zutphen staat u graag te woord. Kijk voor meer informatie op de website www.eriksenstaal.nl of bel met 0575-599 601.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: