Kennisplatform voor Oost Nederland

Eurol Hellendoorn Rally in nieuwe stijl

Geplaatst op 6 september 2017
Eurol Hellendoorn Rally in nieuwe stijl

De 36e editie van de Eurol Hellendoorn Rally wordt gehouden op 15 en 16 september. Om de grootste rally van Nederland nog aantrekkelijker te maken zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo hebben zowel het servicepark als de podiumceremonie een nieuwe plek gekregen, is de klassementsproef in Twenterand weer terug en is de rally voor het eerst onderdeel van de Eurol R5 Rally Challenge.

Kartplaza Actionworld aan de Energiestraat in Nijverdal is de hoofdlocatie voor het VIP-programma en het nieuwe decor voor de podiumceremonie. Bovendien wordt het servicepark ook verplaatst naar de Energiestraat, tussen de kartbaan en het hoofdkantoor van Eurol.

Alles bij elkaar
Fons Wolfkamp van de rallyorganisatie over de veranderingen: ”Aan de Energiestraat hebben we meer ruimte om een aansprekende service te realiseren. We hebben een mooi plein met showauto’s, een springkussen voor de kinderen en nog veel meer. De gebroeders Coronel zijn op zaterdag aanwezig voor een meet and greet. Verder hoeven de mensen niet meer naar Hellendoorn te rijden voor de podiumceremonie. We hebben nu alles bij elkaar en dat is wat het publiek en de teams graag willen.”

Klassementsproeven
Dit jaar zijn er 6 klassementsproeven die 2 keer gereden worden met een totale lengte van 172 kilometer. Op vrijdagavond worden de proeven in Notter en Markelo verreden. Op zaterdag zijn de proeven in Den Ham, Hellendoorn, Ypelo en Almelo. Opvallend is dat de klassementsproef Luttenbergring dit jaar is geschrapt en dat de klassementsproef Mageleres bij Den Ham weer is opgenomen. Fons Wolfkamp hierover: “We willen graag elk jaar variatie in de proeven, daarom wisselen we af. De rallyfans in Den Ham en Vroomshoop hebben vorig jaar een proef in de omgeving van Den Ham en Daarle echt gemist. Ook deze keuze hebben we gemaakt door te luisteren naar het publiek.”

Spanning
Een belangrijk aspect van de rally is een spannende competitie. Eerder dit jaar is de Eurol R5 Rally Challenge opgericht, een kampioenschap van de populaire R5 rallyauto’s over drie Nederlandse rally’s. De Eurol Hellendoorn Rally is de laatste van de drie. Op dit moment gaan Hermen Kobus en Bob de Jong samen aan de leiding in het klassement. Fons Wolfkamp: “Dat beide heren samen aan de leiding staan en dat de ontknoping hier gaat gebeuren is natuurlijk geweldig. Het wordt een spannende strijd. De komst van de Eurol R5 Rally Challenge is een echte aanwinst voor de rallysport. We hopen dat voor volgend jaar meer teams zich aansluiten.”

Praktische informatie
De proevenkaarten met publiekspunten van de rally zijn te vinden op de website. Daar is ook informatie te vinden over de verkooppunten van de rallypakketten en passe-partouts. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de rally gratis. De rally is door middel van live verslagen te volgen op Rallyradio en de Eurol Hellendoorn Rally Facebook pagina.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: