Kennisplatform voor Oost Nederland

European Transmission Company levert diamantlagers

Geplaatst op 12 juli 2016
European Transmission Company Tapered2 Bearing

Het Apeldoornse bedrijf European Transmission Company is sinds 1 oktober 2015 de eerste Europese aanbieder van de hooggekwalificeerde diamantlagers van de Amerikaanse fabrikant US Synthetic. Het unieke van deze hooggekwalificeerde diamantlagers is dat ze geschikt zijn voor gebruik onder zeer extreme omstandigheden. De lagers worden vooral toegepast in de mijnbouw en de olie- en gasindustrie.

Unieke eigenschappen
De diamantlagers van US Synthetic worden gebruikt onder condities waartegen normale lagers niet bestand zijn, zoals zeer hoge temperaturen, zuren en giftige dampen/gassen. De lagers zijn bijna altijd en overal toepasbaar omdat omgevingsfactoren vrijwel geen invloed hebben op de performance. Het lager kan worden gekoeld met water of een combinatie van water en zand. De polykristallijnen tips in het lager zijn zo hard dat er van slijtage nauwelijks sprake is. Deze tips worden vervaardigd volgens een gepatenteerde techniek waarbij het oppervlak van de tip wordt gepolijst. Dankzij dit procédé draait het lager nagenoeg wrijvingsloos. Een ander pluspunt is het feit dat een diamantlager vijf keer hoger kan worden belast dan reguliere lagers. Zo kan in de meeste situaties worden volstaan met een kleiner lager, met als voordeel dat er minder warmteontwikkeling ontstaat.

Maatwerk met lange levensduur
Rob Hendriks. directeur van European Transmission Company ziet de diamantlagers als een sterke toevoeging aan het bestaande productportfolio: “Met deze lagers kunnen we onze klanten echt maatwerk bieden, want elk lager wordt klantspecifiek gefabriceerd. Bovendien vertalen de unieke producteigenschappen zich in een zeldzaam lange levensduur: deze diamantlagers gaan vier tot tien keer langer mee dan de bekende tungsten- of andere hardmetaallagers.”

Over European Transmission Company
European Transmission Company, opgericht in 2012, is onderdeel van de AZ Hollink Group, een internationale groep van bedrijven die gespecialiseerd zijn in mechanische aandrijftechniek.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: