Kennisplatform voor Oost Nederland

Evenementenhal Hardenberg breidt complex en agenda uit

Geplaatst op 20 april 2023
Evenementenhal Hardenberg breidt complex en agenda uit

Evenementenhal Hardenberg wordt in de komende periode onder handen genomen. De grootste evenementenlocatie in Noord- en Oost-Nederland breidt uit met een nieuwe buitenarea van zo’n 500 vierkante meter en er wordt gestart met de verbouwing van de zogeheten Klepperzaal. Ook komen er nieuwe beurzen naar Evenementenhal Hardenberg, zoals Horeca Vakbeurs. Naar verwachting verwelkomt Evenementenhal Hardenberg dit jaar in totaal 150.000 bezoekers.

“We hoeven er niet omheen te draaien, maar in de coronaperiode hebben we even een pas op de plaats moeten maken. Gelukkig zijn we die periode naar omstandigheden goed doorgekomen en kunnen we ons nu weer richten op de toekomst. We pakken direct door met een aantal grote verbouwprojecten en flinke investeringen op het gebied van duurzaamheid”, zegt Maurice Schlepers namens Evenementenhal Hardenberg.

Nieuwe buitenarea

Binnenkort wordt het evenementencomplex aan de Energieweg in Hardenberg uitgebreid met een nieuwe buitenarea van zo’n 500 vierkante meter, waardoor de totale oppervlakte van Evenementenhal Hardenberg groeit naar 30.000 vierkante meter. Schlepers: “Dit nieuwe gedeelte van ons complex wordt geschikt voor bedrijfsborrels en -barbecues. De oplevering staat gepland voor later dit voorjaar. Ook starten we met onze verbouwing van de Klepperzaal die in de coronaperiode meerdere keren is ingezet als vaccinatielocatie. Deze zaal van 1.500 vierkante meter zal een grote renovatie ondergaan, waar we de aankomende jaren willen werken aan een multifunctionele zaal die geschikt is voor congressen, bedrijfsfeesten en muziekfeesten voorzien van de nieuwste audiovisuele technieken. Verder wordt dit jaar flink geïnvesteerd in onze duurzaamheidsstrategie, zodat alle zeven beurshallen worden voorzien van nieuwe LED-verlichting.”

Naast een uitbreiding van het evenementencomplex, breidt ook de agenda van Evenementenhal Hardenberg uit. In januari 2024 is de eerste editie van Horeca Vakbeurs, de vakbeurs voor alle horecaprofessionals in Nederland. Van de beste keukenapparatuur en nieuwste ingrediënten tot aan de meest innovatieve kassasystemen, ontzorgende personeelsdiensten, nieuwste cocktailtechnieken, koffiemachines en hippe interieuraankleding. In het afgelopen jaar kwamen al meerdere nieuwe events naar Hardenberg die eerder elders in de regio plaatsvonden, zoals Dierenparade Noordshow, Vogelweelde en Rietdekkersbeurs. Bovendien lanceerde het zelf een nieuwe Huis & Woon Beurs, die ook in 2023 weer op de agenda staat. Op korte termijn verwacht Evenementenhal Hardenberg haar agenda verder uit te breiden.

Stijgende bezoekersaantallen

Ook het aantal bezoekers dat afkomt op de beurzen in Evenementenhal Hardenberg neemt flink toe. Zo bezochten ruim 65.000 bezoekers één of meerdere beurzen in het afgelopen najaar, een stijging van 22.000 bezoekers ten opzichte van diezelfde periode in 2021. Ook de eerste beurzen in 2023 laten diezelfde groei zien: 30.000 bezoekers om 20.000 bezoekers vorig jaar.

“Dat zijn fantastische aantallen waar we erg trots op zijn. Voor dit jaar verwachten wij zo’n 110.000 bezoekers te ontvangen op alleen al onze eigen events. Tel daar de bezoekers van alle externe evenementen bij op en we komen uit op zo’n 150.000 bezoekers. Het is de bedoeling dat dit aantal in de komende jaren verder stijgt door het blijven lanceren van nieuwe evenementen, als ook het aantrekken van nieuwe events naar Hardenberg mede door de sluiting van evenementenlocaties in de regio. Wij beseffen ons dat onze economische en sociale functie in de regio Noordoost-Nederland hierdoor nog crucialer wordt. Daar gaan wij met veel enthousiasme mee aan de slag”, aldus Schlepers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: